Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KESK kurucularından Erol mezarı başında anıldı


RIHA – KESK kurucularından Sevil Figen Erol’un ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreterliği yaparken kansere yakalanan ve 2008’de Ankara’da yaşamını yitiren Sevil Figen Erol, ölüm yıldönümünde Sêwereg (Siverek) Asri Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Anma törenine Erol’un ailesinin yanı sıra, Amed ve Riha KESK Şubeler Platformu ile Sêwereg Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri katıldı. Anma demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başladı.

 

Anmada konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Riha Şube Eşbaşkanı Salih Karataş, “Arkadaşımıza onun mücadelesini sürdürdüğümüzün sözünü yeniden vermek için buradayız. Yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımızın anısı önünde saygı ile eğiliyorum. KESK birçok zorluk ile karşı karşıya kaldı. Bu zor süreçte Sevil Erol arkadaşımız en önde mücadele etti. Bugün yaşasaydı Akbelen ve Cudi için mücadele eder ve bize öncülük ederdi. Sevil Erol arkadaşımız ve onun arkadaşlarına sözümüzü yeniliyoruz. Onlara layık olma sözü veriyoruz. Anıları mücadelemiz ışık tutacak” ifadelerini kullandı. 

 

‘EN İYİ ŞEKİLDE ÖNCÜLÜK ETTİ’ 

 

KESK Genel Meclis üyesi  Yılmaz Güneş ise şunları söyledi: “Arkadaşımızın mezarı başında konuşmak zor. Arkadaşımız kadın mücadelesi için çetin mücadeleler verdi. En zor dönemlerde zor görevlerde yer aldı ve en iyi şekilde öncülük etti. Kadın mücadelesinde bir simgeydi. Arkadaşımızın bize devrettiği bayrağı en yükseğe taşıyacağız. Onun boşluğunu dolduramayız. Arkadaşımız yaşasaydı halkımızın maruz kaldığı her haksızlığa karşı öncü olurdu. Bugün arkadaşımızın eksikliğini hissediyoruz. Onun şahsında bütün demokrasi şehitlerini anıyoruz. Onların yolunda ilerleyeceğiz.”

 

Erol’un babası Bekir Erol, anmaya katılanlara teşekkür ederek, “Onurlu bir ölüm, Allah böyle bir ölümü herkese nasip etsin. Mücadele arkadaşlarına en derin saygılarımı iletiyorum” dedi. 

 

SİNEVİZYON GÖSTERİMİ

 

Anma, Erol’un mezarına karanfillerin bırakılması ve dualar ile sona erdi. Anmanın ardından Eğitim Sen Siverek Temsilciliği’nde Erol’un mücadelesine dair hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version