Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kaza geçiren 2 Barış Annesi ile oğlu yaşamını yitirdi


COLEMÊRG – Savcılık ifadeleri için Gever’den Colemêrg’e giden Barış Anneleri, dönüş yolunda trafik kazası geçirdi. Kazada Barış Anneleri Adalet Safalı ile Perişan Akçelik ve Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik yaşamını yitirdi.

Colemêrg merkez ve ilçelerinde Barış Anneleri’nin de aralarında bulunduğu 23 kişi 15 Ağustos’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı.Savcılık ifadesi için Gever’den Colemêrg’e gelen Barış Anneleri Adalet Safalı, Perişan Akçelik, Perişan Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik ve Avukat Erdal Safalı, dönüş yolunda kaza yaptı. Yaşanan kazada Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik olay yerinde hayatını kaybederken, Cihan Akçelik ve Erdal Safalı ise ağır yaralı olarak Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralılardan Cihan Akçelik, hastaneye ulaşamadan yaşamını yitirirken  Avukat Erdal Safalı ise Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında alındı.

Kazada yaşamını yitiren Adalet Safalı Memkava (Değerli) Köyünde defnedilirken, Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik ise yarın saat 09:00’da Yarinşahê (Güvenli) Köyünde toprağa verilecek.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version