Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Karadeniz’de tansiyon yükseldi: Rusya, Şükrü Okan kuru yük gemisini uyarı ateşiyle durdurduğunu açıkladı

Karadeniz'de tansiyon yükseldi: Rusya, Şükrü Okan kuru yük gemisini uyarı ateşiyle durdurduğunu açıkladı


– Rusya Savunma Bakanlığı, Rus donanmasına bağlı bir devriye gemisinin bugün Karadeniz’de Ukrayna’ya doğru seyreden Şükrü Okan adlı kuru yük gemisine otomatik silahlarla uyarı ateşi açtığını duyurdu. Bakanlık, Palau bandıralı geminin Ukrayna’nın İzmail limanına doğru ilerlediğini söyledi. Rus yetkililer ayrıca, başkent Moskova yakınlarındaki Ramenskoye kasabasında bir depoda büyük bir yangın çıktığını söyledi. Rus devlet ajansı RIA, yangının bir gübre deposunda çıktığını aktardı. Ukrayna tarafı ise Rus güçlerinin Herson bölgesinde iki köyü bombaladığını ve saldırıda biri 23 günlük bebek olmak üzere yedi kişinin öldüğünü açıkladı.

RUS DONANMASI HELİKOPTERLE GEMİYE İNDİ

Karadeniz’de durdurulan kuru yük gemisine ilişkin yapılan açıklamada, Vasily Bykov devriye gemisinin, kaptanının “denetim için durma” talebine yanıt vermemesi üzerine gemiye otomatik silahlarla ateş açtığını söyledi. Refinitiv denizcilik verilerine göre gemi, Bulgaristan kıyılarına doğru seyir hâlindeydi. Uyarı ateşinden sonra Rus ordusu bir Ka-29 helikopterinin yardımıyla gemiye çıktı. Savunma bakanlığı, “Denetim grubu gemideki çalışmalarını tamamladıktan sonra Şükrü Okan İzmail limanına doğru yoluna devam etti” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA: RUS BOMBARDIMANINDA 23 GÜNLÜK BİR BEBEK ÖLDÜ

Öte yandan, Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerinin bugün Ukrayna’nın güneyindeki Herson bölgesinde iki köyü bombaladığını ve biri bebek olmak üzere yedi sivilin öldüğünü açıkladı. İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, Shyroka Balka köyünde yaşayan bir çiftin, 23 günlük yol açan saldırıda 12 yaşındaki ağabeyinin de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını söyledi. Klymenko’nun 12 kez topçu ateşine tutulduğunu söylediği komşu Stanislav köyünde de iki kişi öldü, bir kişi yaralandı. Ukrayna ordusu geçen yılın kasım ayında Herson bölgesinin batı kısmını Rusya’dan geri aldı ancak Kremlin güçleri Dinyeper Nehri’nin karşısından bölgeyi düzenli olarak bombalamaya devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version