Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kaliforniya’da ‘yüzyılın kasırgasından’ sonra ‘yüzyılın depremi’

Kaliforniya'da 'yüzyılın kasırgasından' sonra 'yüzyılın depremi'


– Hilary Kasırgası nedeniyle olağanüstü hâl ilan edilen ve Santa Catalina Adası için tahliye tavsiyesi yayınlanan Kaliforniya, 5.1 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Depremin merkez üssü, tropik fırtınaya hazırlanan Güney Kaliforniya’daki Los Angeles şehrinin kuzeybatısı olarak belirlendi. Uzmanlar, depremin 1932’den bu yana bölgede meydana gelen 5 ve üzeri büyüklükteki ilk deprem olduğuna dikkat çekti.

YARALANMA VEYA YAPISAL HASAR YOK

Sarsıntılar sonucu ciddi bir hasar olmadığı açıklandı. Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass sosyal medya platformu X’te , “Bugün öğleden sonra Ojai yakınlarında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Los Angeles İtfaiyesi Deprem Operasyon moduna geçmiştir. 106 mahalle itfaiye istasyonunun tamamı stratejik incelemelerde bulunacaktır” dedi. Belediye Başkanı ayrıca henüz yapısal bir hasar veya yaralanmalara dair kayda değer bir ilk rapor bulunmadığını açıkladı.

‘1932’DEN BERİ 5 VE ÜZERİ BÜYÜKLÜKTEKİ İLK DEPREM’

NBC News’a konuşan deprem bilimci Dr. Lucy Jones, “1932’den bu yana ilk kez tam olarak bu konumda ve hatta Ventura havzasında beş büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini” belirtti ve takip eden günlerde yaşanabilecek artçı sarsıntılar konusunda uyardı.

DEPREMLE SARSILAN GÜNEY KALİFORNİYALILAR KASIRGAYLA MÜCADELE EDİYORDU

Deprem, Hilary Kasırgası ile aynı zamanda Kaliforniya’yı vurdu. Meksika’da bir kişinin ölümüne yol açan kasırganın bölgeye “felaket ve yaşamı tehdit eden” sel getirme olasılığının bulunduğu duyurulmuş ve Kaliforniya Valisi Gavin Newsom olağanüstü hal ilan etmişti. Yetkililer ayrıca, Los Angeles kıyısının karşısında bulunan Santa Catalina Adası için bir tahliye tavsiyesi yayınlayarak, sakinleri ve plaj müdavimlerini kıyıdan 37 kilometre açıktaki turistik bölgeyi terk etmeye çağırmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version