Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kaliforniya ‘yüzyılın kasırgasına’ hazırlanıyor: OHAL ilan edildi

Kaliforniya 'yüzyılın kasırgasına' hazırlanıyor: OHAL ilan edildi


– ABD Ulusal Meteoroloji Servisi, Hilary Kasırgası’nın Meksika’nın Aşağı Kaliforniya yarımadasına doğru ilerlediğini, Kategori 1’e düşürülen kasırganın bölgeye hâlâ “felaket ve yaşamı tehdit eden” sel getirme olasılığının bulunduğunu duyurdu. Meteoroloji uzmanları, hızı saatte 145 kilometreden 137 kilometreye düşen fırtınanın zayıflamasına rağmen tropik fırtına olarak ABD’nin güneybatısına doğru ilerlerken tehlikeli olmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

TURİSTLERE ‘BÖLGEYİ TERK EDİN’ UYARISI

Fırtınanın 84 yıl sonra Güney Kaliforniya’yı vuran ilk tropik fırtına olarak tarih kitaplarına geçmesi beklenen Hilary’nin, bölgeye ani seller, izole hortumlar, şiddetli rüzgarlar ve elektrik kesintileri getirmesi bekleniyor. Yetkililer, ABD’deki Santa Catalina Adası için bir tahliye tavsiyesi yayınlayarak, sakinleri ve plaj müdavimlerini kıyıdan 37 kilometre açıktaki turistik bölgeyi terk etmeye çağırdı.

‘TEHDİDİ AZALTMIYOR, GARDINIZI DÜŞÜRMEYİN’

Uzmanlar, kasırganın Güney Kaliforniya ve güney Nevada’da 250 milimetreye kadar yağmur bırakabileceği konusunda uyarıyor. Bu miktar, bölgeye düşen bir yıllık yağış miktarına denk

ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nin müdür yardımcısı Jamie Rhome, fırtınanın derecesinin düşürüldüğünü duyurmak için Cumartesi günü düzenlenen brifingde “Bu durum tehdidi, özellikle de sel tehdidini azaltmıyor” dedi. Rhome, “Zayıflama eğiliminin ve yoğunluğunun gardınızı düşürmesine izin vermeyin” ifadelerini kullandı.

KALİFORNİYA VALİSİ OHAL İLAN ETTİ

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom da bölgede olağanüstü hal ilan etti ve yetkililer insanları cumartesi günü akşama kadar hazırlıklarını tamamlamaya çağırdı. Cumartesi günü yarımadanın doğu kıyısındaki Meksika kasabası Santa Rosalia’da bir aracın taşan bir dereye sürüklenmesi sonucu bir kişi boğuldu. Mulege Belediye Başkanı Edith Aguilar Villavicencio, kurtarma görevlilerinin diğer dört kişiyi kurtarmayı başardığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version