Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İZDEDA: Evlerimiz yapılana kadar mücadele edeceğiz


İZMİR – Depremzedeler için alınacak emsal karar toplantısı öncesi açıklama yapan İZDEDA, “Bizim için emsal tek, evlerimiz yapılıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” dedi. 

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi toplantının yapılacağı yerde bir araya gelerek açıklama yaptı. Açıklamanın yapılacağı alanda, “Depremzedelerini unutma, tek çaremiz yüzde 30 emsal kat artışı” pankartı taşındı.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan İZDEDA Başkanı Bilal Çoban, “emsal tektir” mantığıyla toplantıya katılacaklarını ifade etti. Çoban, “Bizim için bayraklı emsali diğer ilçeler emsali diye bir şey yok. Bayraklı’nın emsaliyle ilgili bir dava süreci vardı, mahkeme tarafından ret edildi. Orada sistem yürüyor ama diğer ilçelerimizde emsalin iptali biz ana konumuz. Biz yaklaşık 3 aydır bunun görüşmelerini zaten yapıyorduk. Biz bunu sayın Tunç Soyer’den talep ettik. Aynı şekilde inşaatları mühürlenen, ruhsat alıp inşaatına başlayamayan birçok depremzedemiz var. Biliyorsunuz ki emsal olmadan evlerimizi yaptırabilme ihtimalimiz yok. Bunu burada herkes biliyor. Biz bu talebimizi ilettik, olumlu karşılandı. Bununla alakalı İmar Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’yla bire bir görüşme yaptık. Sayın başkan ilk mecliste gündeme geleceğini söyledi. Kendisi sözünü tuttu. İlk mecliste gündeme geliyor. Birazdan meclis toplantısı başlayacak, biz de bir heyetle içeriye gireceğiz. Bu mücadeleyi devam ettiriyoruz. Bugün buradan hayırlı haberi alarak hepinize vermek istiyorum” diye konuştu.

Açıklamanın ardından İZDEDA yöneticileri İZBB’nin Meclis toplantısına katılarak taleplerini iletti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version