Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İtalya’da kadın cinayeti: Türkiyeli zanlı gözaltında

İtalya'da kadın cinayeti: Türkiyeli zanlı gözaltında


– İtalya’nın kuzeyindeki Silandro’da 21 yaşındaki Celine Frei Matzohl adlı kadın bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin baş şüphelisi olarak, kadının ayrıldığı erkek Ömer Çim gözaltına alındı. Yaklaşık 6 bin nüfuslu kasabada resepsiyon görevlisi olarak çalışan kadından bir süredir haber alamayan ailesi dün polise haber verdi. İhbar üzerine, Ömer Çim’in evine yapılan baskında kadının cesedine ulaşıldı. Polis, otopsi sonucunun 16 Ağustos’ta belli olacağını açıklarken, cinayetin ne zaman ve nasıl işlendiğine dair soruşturma sürüyor. Yetkililer, Ömer Çim’in Matzohl’a tuzak kurma ihtimali üzerinde de durulduğunu duyurdu. Genç kadının cesedinin ne kadar süredir evde olduğu ve aldığı bıçak yaralarının sayısı da henüz belirsiz durumda.

JANDARMA KAÇMAYA ÇALIŞAN ÇİM’İ ARACINA ATEŞ AÇARAK DURDURDU

Öte yandan, Ömer Çim’in cinayetin ardından İtalya’dan kaçmaya çalıştığı da iddia edildi. Yetkililer, cinayet zanlısının İtalya-Avusturya sınırına yakın bir noktada jandarma tarafından aracın lastiklerine ateş açılarak durdurulduğunu belirtti. Daha sonra jandarma tarafından gözaltına alınan zanlının sorgusu hâlen sürüyor. Yerel basın, Çim’in sorguda suçlamaları reddettiğini öne sürdü.

BELEDİYE BAŞKANI: MATZOHL KASABADA İYİ TANINAN BİR İNSANDI

Silandro Belediye Başkanı Dieter Pinggera, cinayetle ilgili yaptığı açıklamada genç kadının ailesine taziyelerini iletti. “Yaşananlar karşısında yerel halkın şoke olduğunu” dile getiren Belediye Başkanı, geçmişte yerel tarım konsorsiyumunda çalıştığı için Matzohl’ün kasabada tanınan bir isim olduğunu da ekledi. Genç kadının cinayeti, İtalya’da bu yıl meydana gelen 73’üncü cinayet olarak kayıtlara geçti. Son cinayetle, sadece bu ay Trentino bölgesinde işlenen cinayet sayısı da üçe çıktı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version