Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsveç’te Iraklı göçmen Momika yine Kuran yaktı

İsveç'te Iraklı göçmen Momika yine Kuran yaktı


Irak asıllı İsveç vatandaşı Salwan Momika, bugün İsveç Parlamentosu önüne geniş polis koruması altında giderek çevredekilerin tepkisine rağmen yine İslam’ın kutsal kabul ettiği Kuran’ı yaktı.

Önce Kuran’ın üzerine basan ve İslam’a hakaret içeren sözler sarf eden Momika daha sonra Kuran nüshasını ateşe verdi. Eylemini Salwan Najem isimli Irak vatandaşı ile birlikte yapan Momika ayrıca İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Irak’taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın fotoğraflarının bulunduğu bir kağıtla ayaklarını sildi.

TEPKİ GÖSTEREN GÖSTERİCİLERDEN BİRİ GÖZALTINA ALINDI

Bölgede toplanan ve sosyal medyada üzerinden örgütlenen “Kuran’ı yakmayı durdurun” isimli grup ise Momika ve Najem’e tepki gösterdi. İsveçli aktivistler tarafından kurulan grubun üyeleri, itfaiye erlerinin baretlerinden giyerek, “Irkçı eylemi durdurun” sloganları attı. Göstericilerden birinin Momika’yı engellemeye çalışmasına polis sert tepki gösterdi. Polis memurları üzerine kapaklandıkları göstericiyi gözaltına alarak karakola götürdü. Eylem sonrası olay yerinden zırhlı polis aracıyla ayrılan Momika ve Najem’e, 10’u zırhlı olmak üzere 20 polis aracı ve yaklaşık 150 polis eşlik etti.

İsveç ve Danimarka’da son dönemde Kuran yakma eylemlerine izin verilmesi Türkiye dahil Müslümanların yoğunlukla yaşadığı ülkelerde tepkiyle karşılanıyor. (AA)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version