Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul Valisi Gül: 100 Türk vatandaşından 6’sı, 100 göçmenden 1’i suç işliyor

İstanbul Valisi Gül: 100 Türk vatandaşından 6’sı, 100 göçmenden 1’i suç işliyor


İstanbul Valisi Davut Gül, “Şehir genelinde 100 Türk vatandaşından 6’sı suç işliyorsa aynı sayıyla oranlarsak 100 yabancıdan 1 yabancı suç işliyor.” dedi. Göçmenlerin yoğun olarak bulunduğu Esenyurt’ta suç oranının azaldığını iddia eden Gül, “Kısa süre içinde düzensiz göç İstanbul’un gündeminden çıkacak. Suça karışan her yabancıyı gözünün yaşına bakmadan sınır dışı edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Fatih’te basın kuruluşları temsilcileriyle bir arayan gelen İstanbul Valisi Davut Gül, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı. Mültecilerle ilgili bir soru üzerine Gül, “Her şeyin nizamı var. Uyuşturucu, terör, cinsel taciz ve benzeri suçlara karıştıysa bunu da sınır dışı ediyoruz. Dolayısıyla da bizim göç politikamız merhametin eksen, adalet eksenli, kimseye zulüm değil. Kimsenin burada başıboş dolaşmasına da müsaade etmiyoruz. Bu uygulama devam ettiği müddetçe -ki böyle bir politika var- devam edecek.” dedi.

Gül, Esenyurt’taki asayiş olaylarıyla ilgili soruya ise şöyle cevap verdi: “Esenyurt’ta suç oranı geçen seneye göre yüzde 9 azalmış durumda. Şehir genelinde 100 Türk vatandaşından 6’sı suç işliyorsa aynı sayıyla oranlarsak 100 yabancıdan 1 yabancı suç işliyor.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version