Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul Valiliği’nden içki yasağında geri adım: Kafa karışıklığı oldu

İstanbul Valiliği’nden içki yasağında geri adım: Kafa karışıklığı oldu


İstanbul Valiliği, halka açık alanlarda içki tüketilmesinin yasak kapsamında değerlendirdiği genelgede geri adım attı. Herhangi bir yasak kararının söz konusu olmadığını kaydeden İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu, cezai yaptırımın sadece ‘çevreye rahatsızlık verenler’ için uygulanacağını bildirdi.

T24’ten Gözde Yel’e konuşan Gökçegözoğlu, “Parka gidip iki bira içen vatandaşla değil bizim meselemiz. Genelgede kafa karışıklığı ortaya çıktı. Burada kastedilen sarhoşluktan dolayı çevreye rahatsızlık veriyorsa, şikâyet varsa polis buna uygulama yapacak.” ifadelerini kullandı. Gökçegözoğlu’nun, “Halka açık alanlarda çevreye zarar verilmediği takdirde de içki tüketimi yasaklandı mı, cezai yaptırım uygulanacak mı?” sorusuna verdiği cevap şöyle:

NE OLMUŞTU?

İstanbul Valisi Davut Gül’ün 17 Ağustos 2023’te yayımladığı, ‘Alkol Satışı ve Alkollü İçeceklerin Tüketimi’ başlıklı genelgesinde, kolluk güçlerine, ‘alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmeler dışında halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında alkollü içki satışı ve tüketilmesinin önlenmesi’ talimatı verilmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version