Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul Valiliği’nden ‘alkol yasağı’ açıklaması: Yeni karar yok, yükümlülükler hatırlatıldı

İstanbul Valiliği’nden ‘alkol yasağı’ açıklaması: Yeni karar yok, yükümlülükler hatırlatıldı


İstanbul’da halka açık yerlerde alkol tüketiminin yasaklandığı duyuruldu. Valiliğin kurumlara gönderdiği yazıda, ‘olay çıkartanların ekseriyetle alkollü olduğu’ üzerinde duruldu. Tepkiler üzerine İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, ‘valilikçe yeni bir karar alınmadığı, mevcut yükümlülüklerin kurumlara hatırlatıldığı’ belirtildi.

İstanbul Valiliği’nin halka açık yerlerde alkol tüketimini yasaklandığı haberleri kamuoyunda geniş yankı buldu. Valiliğin internet sitesinde söz konusu yasağa ilişkin herhangi bir açıklama yayımlanmadı. Haberle ilgili Cumhuriyet’in ulaştığı valilik yetkilileri ise açıklama yapacaklarını söylemekle yetindi.

Valilik tarafından ilgili kurumlara gönderilen o yasak metni, Cumhuriyet gazetesi tarafından yayınlandı. Valilik tarafından gönderilen yazıda kentte asayiş sorunlarının genellikle alkolden kaynaklandığı belirtiliyor: “İlgili makamlarda yapılan şikayetlerde ilimiz sınırları içerisinde güvenlik ve asayiş bakımından kamu düzenini bozan ve halkın huzurunu kaçıran olaylara karışan şahısların ekseriyetle alkollü oldukları umuma açık park, plaj, sahil, vb. Alanlarda alkol alan şahısların rahatsızlık vererek halkımızda korku ve panik yaşanmasına sebep oldukları tespit edilmiştir.”

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA: BİRİMLERİMİZ TALİMATLANDIRILDI

Tepkiler üzerine İstanbul Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yeni bir uygulamanın söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Valiliğimizce alınan alkol kullanım ve satışına ilişkin yeni bir uygulama kararı bulunmamaktadır. Bununla birlikte; 17.08.2023 tarihinde yayımladığımız genelgeyle, 4250 sayılı kanunla belirlenen alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğini ilgili kurumlara (Kaymakamlık ve Belediyeler) hatırlatmış bulunmaktayız.

İstanbul Valiliği olarak bu hatırlatma genelgesini yayımlamamızda, İlçe ziyaretlerimizde muhtarlarımızdan, sosyal medya ve bireysel olarak vatandaşlarımızdan gelen, alkol tüketimine bağlı olarak gelişen asayişi bozucu olaylara ilişkin şikayetler etkili olmuştur.

Hatırlatma genelgemizde özetle kanunla belirlenmiş;

– 18 yaş altı çocuklara alkol satışının yapılmaması,

– Ruhsatlı Alkol satışı yapılan Lokanta ve Restoranlar dışında 22.00 – 06.00 saatleri arasında Perakende alkol satışının yapılamayacağı,

– Sarhoşluk sebebiyle halkın huzurunu bozacak şekilde hareket edilmemesi,

– Alkol satışı ve tüketilmesi; ruhsatı bulunan işletmeler dışında yapılmaması. (Park, piknik ve mesire alanları, sahil bandı, plaj vb. alanlarda)

– Bahsi geçen yerlerde emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin denetimleriyle asayişi, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacak olaylara meydan vermemesi hususlarında ilgili birimler talimatlandırılmıştır.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version