Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İrlanda Bankası arıza nedeniyle müşterilerine 1000 euro ‘dağıttı’: Ardından parayı geri alacağını açıkladı

İrlanda Bankası arıza nedeniyle müşterilerine 1000 euro 'dağıttı': Ardından parayı geri alacağını açıkladı


– İrlanda Bankası müşterileri, sistemdeki ‘teknik arıza’ nedeniyle hesaplarında sahip olmadıkları parayı transfer ederek çekti. Banka, salı gecesi yaşanan ‘teknik arıza’ nedeniyle özür diledi ve çevrimiçi hizmetlerini kullanılamaz hale getiren sorunun çözüldüğünü açıkladı.

Arıza nedeniyle sosyal medyada bankamatikler önünde oluşan uzun kuyruklar gündem oldu. İrlanda Emniyet Teşkilatı Garda Síochána, salı günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, “Ülke genelindeki bazı ATM’lerde ‘olağandışı bir faaliyet’ yaşandığının farkında olduklarını açıkladı.

BANKAMATİKLERDEN 1000 EURO’YA KADAR NAKİT ÇEKİLEBİLDİ

Bankadaki arıza sırasında bazı müşteriler sosyal medyada Revolut dijital bankacılık uygulamasına hesaplarında daha az veya hiç para olmamasına rağmen 1000 euro’ya kadar (yaklaşık 30 bin Türk Lirası) aktarabildiklerini ve daha sonra bir bankamatikten çekebildiklerini paylaşmışlardı. Banka, limitlerinin ötesinde para çeken müşterilerinin hesaplarından tahsilat yapılacağını duyurdu. Banka yetkilileri, “Hesabından fazla para çekilmesi nedeniyle mali zorluk yaşayan tüm müşterilerini kendileriyle irtibata geçmeye” çağırdı.

MERKEZ BANKASI AÇIKLAMA TALEP ETTİ

Öte yandan, İrlanda Maliye Bakanı Michael McGrath, merkez bankasından yaşananların tam bir açıklamasını yapmasını ve sektör genelinde bu tür arızaların riskini azaltmak için başka adımlar atılması gerekip gerekmediğini sordu. Merkez bankası ise durumu izlediğini ve tespit edilen her türlü sorun ve hatanın müşteriler için çözülmesini sağlamak üzere İrlanda Bankası ile irtibat halinde olduğunu söyledi.

REVOLUT: İNCELİYORUZ

Arızanın kaynağı finansal teknoloji firması Revolut ise yaptığı açıklamada, İrlanda Bankası’ndan bazı müşterilerin hesaplarına büyük miktarlarda para aktarıldığına dair haberleri “incelediğini” duyurdu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version