Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İran’da aylar sonra Şah Çerağ Türbesi’ne ikinci IŞİD saldırısı: İki kişi öldü, dört kişi gözaltında

İran'da aylar sonra Şah Çerağ Türbesi'ne ikinci IŞİD saldırısı: İki kişi öldü, dört kişi gözaltında


İran’ın yarı resmi ajansı Tesnim’de yayımlanan habere göre, Şiraz şehrinde Şiilerin ibadet ettiği Şah Çerağ Türbesi’ne pazar akşamı silahlı saldırı düzenlendi. Tesnim, “terör saldırısı” olarak nitelediği saldırıda ilk belirlemelere göre iki kişinin öldüğünü, bazıları işçi bazıları türbeye ziyaret edenlerden oluşan sekiz kişinin de yaralandığını duyurdu.

DÖRT KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırganların iki kişi olduğu, söz konusu kişilerin türbenin Mehdi Kapısı’ndan içeri girmeye çalıştığı kaydedildi .Olayın ardından saldırganlardan birinin yakalandığı diğerinin ise kaçtığı ifade edildi. Fars eyaleti başsavcısı Kazım Musavi pazartesi sabahı yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar yürütülen soruşturmalarla bu olayla bağlantılı dört zanlı tutuklandı” dedi. Press TV’nin haberine göre, türbede insanlara ateş etmeye başlayan ve hemen tutuklanan saldırgan da sorgulanmak ve ileri soruşturma için müfettişlere teslim edildi.

IŞİD SALDIRIYI ÜSTLENDİ

IŞİD propaganda sitesi Amaq’tan yaptığı açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu.

Şah Çerağ Türbesi’ne geçen yıl ekim ayında da silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırı sonucu 15 kişi ölmüştü. Silahlı saldırıyı yapan saldırganın aldığı yaralar sonucu hastanede öldüğü açıklanmış, saldırının planlanmasına yardım eden iki kişi 8 Temmuz 2023’te idam edilmişti.

IŞİD 2017 yılında İran parlamentosunu ve eski dini lider Ayetullah Humeyni’nin türbesini hedef alan ölümcül ikiz bombalı saldırılar da dahil olmak üzere İran’daki önceki saldırıları da üstlenmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version