Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İngiltere’nin uzak adalarına dronla posta teslimatı dönemi

İngiltere'nin uzak adalarına dronla posta teslimatı dönemi


– İngiltere’de Kraliyet Posta Servisi ülkenin uzak adalarında dronla posta sevkiyatına başladı. Kraliyet Posta Servisi ve ‘Skyports Drone Services’ tarafından yürütülen ortak proje kapsamında Orkney adalarında çalışacak dronlar ilk etapta üç ay boyunca faaliyet gösterecek. Yetkililer, genellikle zorlu coğrafya ve hava koşullarının posta çalışanları için aksaklıklara ve güvenlik risklerine neden olduğu iki adaya sunulan hizmet sayesinde teslimat sürelerini önemli ölçüde iyileştirmeyi umuyor.

DAHA ÖNCE FERİBOTLA TAŞINIYORDU

Kraliyet Posta Servisi’nde dron denemelerinden sorumlu olan Chris Paxton, “Tamamen elektrikli insansız hava aracının şirketin karbon emisyonlarını azaltma çabalarına da yardımcı olacağını” söyledi. Etkili olduğu kanıtlanırsa, Orkney I-Port diye adlandırılan operasyon kalıcı olarak devam edebilir. Daha önce, özellikle Graemsay ve Hoy adalarındaki mektup ve paketler yolcu feribotlarıyla taşınıyordu. Şimdi ise adaların 300 kadar sakinine ulaştırmak üzere altı kiloya kadar dokuz kutu, dronlar sayesinde havadan teslim edilecek.

ABD’DE DE DENEMELER YAPILIYOR

Kraliyet Posta Servisi’nin dron ile teslimat hizmeti planları ilk kez geçen yıl detaylandırılmış ve firma bu teknolojiyi İngiltere’nin her köşesine ulaştırmayı hedeflediğini açıklamıştı. Başta ABD’nin bazı bölgelerinde Amazon olmak üzere diğer teslimat şirketleri de hava yoluyla postalama denemeleri yapıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version