Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İngiliz Çalışma Bakanı’ndan 50 yaş üstüne ‘esnek çalışma’ çağrısı: Bisikletli kuryelik yapın

İngiliz Çalışma Bakanı'ndan 50 yaş üstüne 'esnek çalışma' çağrısı: Bisikletli kuryelik yapın


– İngiltere’de Çalışma ve Emeklilik Bakanı Mel Stride, 50 yaş ve üstü insanlara ‘bisikletli kuryelik yapmalarını’ önerdi. Ülkede, yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı nedeniyle aylardır kamu kurumlarında süren grevlerin hedefindeki isimlerden biri olan bakan, diğer ‘esnek işlerin’ de düşünülebileceğini ekledi.

‘ESNEK İŞLER HARİKA FIRSATLAR YARATIYOR’

Bir yemek dağıtım firmasına yaptığı ziyaret sırasında konuşan Stride, kuryelik türü esnek işlerin “harika fırsatlar” sunduğunu ve “insanların başka türlü düşünemeyecekleri seçenekleri değerlendirmeleri için iyi” olduğunu savundu. İngiliz bakan, “Belirli bir süre boyunca belirli sayıda saat çalışma zorunluluğunun olmamasın büyük fırsatlar yarattığını” öne sürdü.

‘SİZİ İDARE EDECEK KADAR PARANIZ OLUP OLMADIĞINI DÜŞÜNMENİZ GEREKİYOR’

Stride, yaşlı çalışanlara finansal planlama, sağlık rehberliği ve kariyer becerileri konularında yardımcı olmak üzere tasarlanan dijital platformun ‘mantıklı’ olduğunu savunarak, “Beklediğiniz yaşam tarzı ve yaşam standartlarıyla sizi idare edecek kadar paranız olup olmadığını düşünmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘EMEKLİ OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM, BAKANLIK DÜNYADAKİ EN HARİKA İŞ’

Kendisine erken emekli olmayı düşünüp düşünmediği sorulan 61 yaşındaki Stride, bakanlığın ‘dünyadaki en harika iş’ olduğunu dile getirdi ve ekledi:

“Elbette, siyasette hiçbir şey kesin değildir. Bu nedenle yıllar sonra nerede olacağımı kim bilebilir ama bu işi yapmaya devam etmeyi çok umuyorum ve arzuluyorum.”

Pandeminin ardından enerji ve çip krizinin etkisiyle dünya genelinde artan enflasyon İngiltere’yi de vurmuş, ülkede son 40 yılın en yüksek oranı olan yüzde 11 düzeyine ulaşılmıştı. Ülke genelinde kamu sektöründe çalışanların başı çektiği ve aylardır devam eden grevlerde alım güçlerini korumak isteyen milyonlarca insan ‘enflasyon oranının üzerinde zam’ talebiyle sokaklara dökülmüştü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version