Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İhraç F-16 pilotu, çiftçilik yaptığı köyünde traktör kazasında vefat etti

İhraç F-16 pilotu, çiftçilik yaptığı köyünde traktör kazasında vefat etti


Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) 11 yıl F-4 ve F-16 savaş uçaklarında pilot olarak görev yaptıktan sonra ankesörlü telefondan arandığı iddiasıyla ihraç edilen pilot üsteğmen Yahya Tarih çiftçilik yaptığı Kayseri’de traktörün altında kalarak can verdi.

Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, TSK’de 11 yıl savaş pilotu olarak görev yapan, El-Bab ve Afrin Harekatlarına katılan pilot üsteğmen Yahya Tarih ve 2020 yılında ankesörlü telefondan aranma iddiasıyla TSK’dan ihraç edildi. Daha sonra hakkında açılan hukuksuz cemaat soruşturması kapsamında tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi. 1 yıl hapiste yatan 36 yaşındaki eski pilot üsteğmen Yahya Tarih, cezaevinden çıktıktan sonra Kayseri’nin Pınarbaşı’ndaki köyünde babasıyla birlikte çiftçilik yapmaya başladı.

Traktör kazası 19 Ağustos 2023 sabahı meydana geldi. Tarladan römorka buğdayı yükleyip yola çıkan Tarih’in, her zaman eve giden virajlı ama daha güvenli yolu tercih ettiği, kaza günü ise kestirme olan dik yolu kullandığı öğrenildi.

Ankesörlü telefondan arandığı iddiasıyla 2020 yılında ihraç edilen Yahya Tarih’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verildiği dosyasının Yargıtay’da beklediği belirtildi.

Evli ve 3 yaşında bir oğlu bulunan 36 yaşındaki Tarih’in cenazesi dün Karaboğaz Köyü’ne defnedildi. Yahya Tarih’in babası Nahit Tarih de üç ay önce vefat etmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version