Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İhmaller bir çocuğun ölümüne neden oldu


 

KOCAELİ – Yetiştirme yurdunda kalan 15 yaşındaki çocuğun, tedavi için götürüldüğü kliniğin kabul etmemesi üzerine Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğü sırada ambulanstan atlayarak yaşamını yitirdiği iddia edildi. 

 

Kocaeli’de 15 yaşındaki bir çocuk ihmaller sonucu yaşamını yitirdi. Sakarya’da yetiştirme yurdunda kalan 15 yaşındaki İlayda Turhan, bir klinikte tedavi görmesi amacıyla ambulans ile İstanbul’a götürüldü. Kliniğin çocuğu kabul etmemesi üzerine Turhan, 54 AH 950 plakalı ambulans ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülmek üzere yola çıktı. Ancak Kocaeli’nin Körfez ilçesi TEM yolu geçişinde; Turhan’ın hastaneye nakledilirken seyir halindeki ambulanstan atladığı iddia edildi. 

 

Sağlık görevlilerinin kontrollerinde, Turhan’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin olay yeri inceleme çalışmasının ardından Turhan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Kocaeli Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yurt görevlisi ve 2 sağlık personeli ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version