Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Îdir esnafından yıkım kararına tepki


ÎDİR – Îdir esnafı, kayyım tarafından Yer Altı Çarşısı’na ilişkin verilen yıkım kararını protesto ederek, karardan dönülmesini istedi.

 

Îdir esnafı, kayyım yönetimindeki belediye tarafından Yer Altı Çarşısı için verilen yıkım kararını protesto etti. Kent merkezinde toplanan Yer Altı Çarşısı esnafı adına konuşan Çarşı Başkanı Turan Tabaru, “Uzun yıllardır taşınmazda bulunan işyerlerinde ticaretle uğraşmaktayız. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar, hayat pahalılığı ve işsizliğin geldi nokta bellidir. Bu şartlarda gelir kaynağımız olan işyerlerinin elimizden alınması ifade ettiğimiz ekonomik şartlarla beraber telafisi zor ve imkansız sıkıntılarla bizi karşı karşıya bırakmıştır” dedi. 

 

Çarşıda dükkanı bulunan tüm esnafın bankalara borçlu olduğunu kaydeden Tabaru, şöyle dedi: “Bu borçların nedeni işyerlerine yapılan harcama ve alınan malzemelerdir. Dükkanlarımızın elimizden alınması ile hepimiz mağdur olacağız. Başka bir işyeri açma imkanımız da yoktur. Öte yandan işyerlerimiz için belirlenen değer son derece düşük ve gerçek değerinden uzaktır. İş yerlerimizden mahrum bırakılmamız kamu yararı ve hukuk devleti ile bağdaşmayan bir durumdur. Öncelikli ve temel talebimiz tesis edilen işlemden vazgeçilmesidir. Tek geçim kaynağımız olan iş yerlerimizin elimizden alınmasını kabul etmiyoruz.” 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version