Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: Hollanda’da yanan kargo gemisi söküm için Türkiye’ye gönderilebilir

İddia: Hollanda’da yanan kargo gemisi söküm için Türkiye'ye gönderilebilir


Almanya’dan Mısır’a 498’i elektrikli olmak üzere 3 bin 783 araç taşırken Hollanda açıklarında alev alan yük gemisindeki yangın yaklaşık 10 gün sonra söndürüldü.

Fremantle Highway adlı gemi bulunduğu noktanın 60 kilometre kuzeyindeki Eemshaven limanına çekildi. Geminin güvenli şekilde boşaltılmasının ardından, söküm için Türkiye’ye gönderilebileceği belirtiliyor.

Geminin hala akaryakıt, yağ ve söndürme suyuyla dolu olduğunu belirten uzamanlar çevre felaketi riskinin henüz geçmediği konusunda uyarılarda bulunuyor.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre; Kargo gemisi en geç Ekim ayı ortalarına kadar Eemshaven’da kalacak.

Marine Masters adlı kurtarma şirketi uzmanlarından Henk Smith’e göre, yükün tamamen boşaltılması ve araçların imha edilmesi bekleniyor.

Fremantle Highway adlı geminin ne olacağı ise henüz belli değil. Henk Smith, AD gazetesine yaptığı açıklamada, geminin duvarlarının yangın nedeniyle karardığını ve kaptan köşkünün tamamen yıkıldığını bildirdi.

Hasar tespit uzmanlarının çalışmasından sonra gerçek zarar belirlenecek. Daha sonra gemi sahibi şirket, gemiyi ya tamir için bir tersaneye çekecek ya da hurdaya ayırmaya karar verecek .

Hollanda’da hurdaya ayırma işlemi mümkün değil. Kurtarma uzmanı Smith’e göre bu işlem, Türkiye’de gemi sökümü ve konusunda uzman tesislerin bulunduğu enkaz sahillerinde yapılabilir.

Hollandalı uzman, bir başka seçeneğin de, Türkiye gibi söküm maliyetlerinin düşük olduğu Hindistan ve Pakistan’daki hurdalıklarda geminin parçalanması olduğunu söyledi. (Kaynak)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version