Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İDDİA | AKP’li Reşat Petek’in verdiği ‘SADAT’ yasa teklifi, TBMM arşivlerinden silindi

İDDİA | AKP’li Reşat Petek’in verdiği ‘SADAT’ yasa teklifi, TBMM arşivlerinden silindi


SADAT 28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve 23 emekli subay ve astsubay tarafından kuruldu. Tanrıverdi, söz konusu dönemde yaptığı açıklamada, SADAT’ı Erdoğan’ın emriyle kurduğunu söylemişti.

Kamuoyunda iktidarın ‘paramiliter grubu’ olarak bilinen SADAT’ı meşrulaştırmayı amaçlayan yasa önerisinin TBMM Arşivi’nden silindiği iddia edildi. AKP’li Reşat Petek’in verdiği öneriye tepki gösteren eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Her nedense kaldırılmış, adeta gizlenmiş.” dedi.

HDP’nin iki yıl önce SADAT’ın faaliyetlerinin incelenmesi ve araştırılması için verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti. 

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, önemli bir iddiada bulundu. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Eminağaoğlu, TBMM’nin arşivlerinden Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (SADAT) hakkında verilen kanun teklifinin silindiğini söyledi.

Eminağaoğlu, 2016 yılında AKP milletvekili Reşat Petek’in SADAT hakkında bir yasa teklifi hazırladığını ve teklifi TBMM’ye sunduğunu hatırlattı: “SADAT’ı doğrudan ilgilendiren bir yasa teklifi, Reşat Petek tarafından verilmiş. Bu yasa teklifinin tarihi 26 Mart 2016. Bu teklifin adı ise ‘5202 sayılı Savunma Sanayii Güvenliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’. Sunulan kanun tekliflerine yasalaşsın ya da yasalaşmasın, TBMM’nin internet sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak bu teklif yok, silinmiş.”

Ömer Faruk Eminağaoğlu

SADAT’IN SİLAHLI EĞİTİM VERMESİNİN ÖNÜ AÇILIYORDU

Ömer Faruk Eminağaoğlu, kanun teklifinin ayrıntılarıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

SADAT’IN KURUCUSU, ERDOĞAN’IN BAŞDANIŞMANIYDI!

SADAT 28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve 23 emekli subay ve astsubay tarafından kuruldu. Adnan Tanrıverdi, söz konusu dönemde yaptığı açıklamalarda SADAT’ı AKP hükümeti yetkililerinin talimatıyla kurduğunu bizzat açıklamıştı. Tanrıverdi, 15 Temmuz’dan 1 ay kadar sonra Erdoğan’ın ‘askeri başdanışmanı’ olarak atanmıştı. ‘Mehdi’ açıklamasından sonra istifa etmek zorunda kalana kadar bu görevi yürüttü.

Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT konusunda ne kadar ileri gide(bile)cek?

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version