Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İçkinin etkisiyle sızdılar: Fransa’da iki ABD’li geceyi Eyfel Kulesi’nde geçirdiği için gözaltına alındı

İçkinin etkisiyle sızdılar: Fransa'da iki ABD'li geceyi Eyfel Kulesi'nde geçirdiği için gözaltına alındı


– Fransa’nın başkenti Paris’in sembolü Eyfel Kulesi’ne içkiliyken bilet alıp giren iki ABD’li turist sızdıkları için mahsur kalarak geceyi kulede geçirdi.

BARİYERLERİ AŞARAK YASAK BÖLGEYE GİRDİLER

AA’nın aktardığına göre ülke basını, kuleyi işleten Sete adlı firmanın güvenlik personeli, sabah ziyaret saatine yakın kontrol için girdikleri kulenin halka kapalı bir bölümünde sızan turistleri fark ettiğini yazdı. Güvenlik görevlileri, itfaiyecilerin yardımıyla kuleden çıkardıkları iki ABD’liyi Paris’in 7’nci bölgesindeki polis karakoluna teslim etti. Polis kaynakları, iki turistin 13 Ağustos gecesi girdikleri kuleden çıkış yapacakları sırada bariyerleri aşarak iki ve üçüncü kat arasındaki yasak bölgeye girdikten sonra burada sızdıklarını belirtti.

TEHLİKELİ OLMADIKLARI İÇİN SERBEST KALDILAR

İşletmeci firma olayın yaşandığı gün kulenin ziyarete bir saat geç açıldığı gerekçesiyle iki turist hakkında bu hafta suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Fransız basını ise savcılığın tehlike arz etmedikleri gerekçesiyle turistleri serbest bıraktığını aktardı.

İKİ GÜN ÖNCE DE ASILSIZ BOMBA İHBARLARI YAPILMIŞTI

Eyfel Kulesi 12 Ağustos’ta asılsız iki bomba ihbarı üzerine güvenlik gerekçesiyle iki defa tahliye edilmişti. dün de Paris’teki üç ayrı polis merkezine kulede bomba bulunduğuna ilişkin ihbar mektubu gönderilmiş ancak polis güvenlik zafiyeti olmadığı gerekçesiyle alanın tahliye edilmemesi tavsiyesinde bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version