Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hyundai ve Kia ABD’deki 92 bin aracı geri çağırdı: ‘Araçları dışarıya park edin’ uyarısı yapıldı

Hyundai ve Kia ABD'deki 92 bin aracı geri çağırdı: 'Araçları dışarıya park edin' uyarısı yapıldı


– Güney Koreli otomobil üreticileri Hyundai Motor ve Kia, yangın riski nedeniyle ABD’deki yaklaşık 92 bin aracı geri çağırdı. İki şirket, araç sahiplerine, gerekli kontroller yapılana kadar araçlarını açık alanlara ve binalardan uzağa park etmelerini tavsiye etti. Geri çağırma çeşitli modelleri etkiliyor ve şanzıman yağ pompasında aşırı ısınmaya neden olabilecek elektrikli bir bileşenden kaynaklanıyor.

ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) de iki şirketin ‘dışarıya park edin’ çağrısını yineleyerek “Idle Stop & Go yağ pompası tertibatının elektronik kontrolörü, pompanın aşırı ısınmasına neden olabilecek hasarlı elektrikli bileşenler içerebilir” diye ekledi.

TOPLAM 10 ‘TERMAL OLAY’ BİLDİRİLDİ

Kia konuyla ilgili yaptığı açıklamada, firmaya altı ‘termal olay’ rapor edildiğini ancak herhangi bir çarpışma veya yaralanma olmadığını belirtti. Hyundai de benzer şekilde dört vakanın rapor edildiğini ve herhangi bir çarpışma, yaralanma veya ölüm olmadığını açıkladı. Güney Koreli otomotiv devi ayrıca, “Isı hasarının diğer araç kontrol cihazlarını etkileyen bir kısa devreyi tetikleyebileceği” konusunda da uyardı.

MART AYINDA DA YÜZ BİNLERCE ARAÇ GERİ ÇAĞRILMIŞTI

NHTSA verilerine göre, iki şirket mart ayında da 570 binden fazla aracı geri çağırmıştı. Temmuz ayında ise Hyundai, yangınlara neden olabilecek potansiyel bir motor arızası nedeniyle Avustralya’da 13 bin 500’den fazla aracı geri çağırdığını duyurmuştu. İki firma, ayrı işletmeler olarak faaliyet gösterse de ‘Hyundai Motor Group’ çatısı altında bulunmakta ve birçok bileşeni paylaşmaktadır.

Geri çağrılan araçların listesi ise şöyle:

Hyundai

2023 Elantra
2023 Kona
2023 Sonata
2023 Tucson
2023-2024 Palisade

Kia

2023 Ruh
2023 Sportage
2023-2024 Seltos

(DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version