Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hollanda Liberal Parti’nin yeni lideri Dilan Yeşilgöz, başbakanlığa yürüyor

Hollanda Liberal Parti’nin yeni lideri Dilan Yeşilgöz, başbakanlığa yürüyor


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM TR724

Hollanda Meclisi seçimlerine iki ay kala Liberal Parti (VVD), resmi liste başı adayı olarak Dilan Yeşilgöz’ün adını yazdırdı.

13 Ağustos gece yarısına kadar Yeşilgöz’ün dışında başka başvuru yapılmadı. Parti yönetimi sadece Dilan Yeşilgöz’ün adaylık başvurusu yaptığını açıkladı. Hollanda Adalet Bakanı Yeşilgöz, 15 Kasım’daki Hollanda Meclisi seçimlerine VVD’nin lideri olarak girecek. Hollanda, bir göçmen milletvekilinin Başbakanlığını konuşuyor.

DİLAN YEŞİLGÖZ: BÜYÜK BİR ONUR

Yeşilgöz, liste başı olmasını ve VVD’nin rakipsiz lideri olmasını “büyük bir onur” olarak değerlendirdi. “Bu seçimlerde en büyük parti olmak için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki dönemde çok fazla enerji harcayacağım. Yapacak çok işimiz var.” dedi.

Dilan Yeşilgöz, geçtiğimiz ay VVD’nin lideri olarak Mark Rutte’nin yerine geçmek istediğini açıklamıştı. Liste başı olmasından sonra ise Hollanda’yı “daha güçlü ve dirençli hale getirmeye” hazır olduğunu ifade etti.

2017’den 2021’e kadar Hollanda Liberal Parti (VVD) Milletvekili olarak Meclis’e giren Yeşilgöz 46 yaşında. Bir süre Ekonomi ve İklim Sekreteri görevini yürüten Türkiye asıllı Yeşilgöz, geçen yılın başından beri Adalet ve Güvenlik Bakanı olarak görev yapıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version