Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP ve Yeşil Sol Parti’den İstanbul’da konferansa hazırlık toplantıları


İSTANBUL – HDP ve Yeşil Sol Parti, gerçekleştirecekleri konferans öncesi İstanbul’da hazırlık toplantılarına devam etti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), parti isminden tüzüğüne kadar kapsamlı değişiklikler getirecek kongreleri öncesi çalışmalarını birçok bölgede hızlandırdı. Bu kapsamda da büyük konferansa hazırlanan partiler, İstanbul’un Şişli, Bağcılar ve Sancaktepe ilçelerinde toplantı gerçekleştirdi.

 

ŞİŞLİ

 

Şişli ilçesinde, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol ile İstanbul İl Kadın Meclisi Temsilcisi Didem Acabey katıldı. “Merkezi konferans hazırlıklar toplantıları İstanbul 2’nci bölge” pankartının asıldığı toplantı, saygı duruşuyla başladı. Toplantıda, seçimlerden sonra yeniden yapılanma süreci kapsamında yapılan halk toplantılarında dinlenen yurttaşların öneri, görüş ve tespitleri ele alındı. 

 

Öne çıkan başlıkların arasında, parti ismi, örgütlenme modeli, yerelle ilişki ve Türkiyelileşme yer aldı. Toplantı, basına kapalı gerçekleşti.

 

BAĞCILAR 

 

Bağcılar ilçesinde, HDP binasında yapılan toplantıda, “Merkezi konferans hazırlıklar toplantıları İstanbul 3’üncü bölge” pankartı asıldı. İlk olarak HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz, eski vekil Murat Çepni ve HDP İstanbul İl Yönetimi Burcu Çelik Özkan divana seçildi. 

 

32 başlıktan oluşan öneri ve konuların ele alındığı toplantı basına kapalı yapıldı. 

 

SANCAKTEPE

 

Sancaktepe ilçesinde de, HDP binasında gerçekleşen toplantı, divan seçimiyle başladı. Yeşil Sol Parti Muş Milletvekilli Sezai Temelli’nin de yar aldığı divan seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu. “Merkezi konferans hazırlık toplantıları İstanbul 1’inci bölge” pankartının asıldığı toplantı, basına kapalı olarak gerçekleşti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version