Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hawaii’de yangın faciasında ölü sayısı 106’ya çıktı; bin 300 kişi kayıp

Hawaii’de yangın faciasında ölü sayısı 106’ya çıktı; bin 300 kişi kayıp


ABD’nin Hawaii eyaletinde süren orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 106’ya ulaştı. Olayın ülkede son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangınları olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

Hawaii’nin Maui Adası’nda büyük yıkım yaratan yangında yaklaşık bin 300 kişinin de kayıp olduğu açıklandı. Vali Josh Green, günde 10 ila 20 arasında ceset bulmayı beklediklerini aktardı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Hawaii Valisi Josh Green, ölü sayısının tam olarak tespit edilebilmesinin 10 gün sürebileceğini söyledi. Vali Green henüz yüzde 25’lik bir alanın arandığını aktardı.

CBS televizyonuna konuşan Green, 12 bin kişinin yaşadığı Lahaina’da halkın ya kaçtığını ya da yangında öldüğünü söyledi.

Afet bölgesinde metal yığınları ve kül yığınları arasında kalan cesetleri bulabilmek için kente 20 kadavra tespit köpeği getirildi.

Ölenler arasında ilk isimler açıklanırken, kömürleşen cesetlerin kimlik tespitinin de uzun sürebileceği kaydediliyor.

Maui Polis Müdürü Jeff Pelletier, 13 kilometrekarelik bir alanda ceset araması yapılacağını söyledi.

ERKEN UYARI SİSTEMİ ÇALIŞMADI

Bölge sakinleri yangın öncesi erken uyarı sisteminin çalışmadığını ve yetkililerin yangına zamanında müdahale etmediğini söyledi. Hawaii Başsavcısı yangınlarına nasıl müdahale edildiğine ilişkin “kapsamlı bir inceleme” başlatıldığını duyurdu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version