Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatimoğulları’ndan, Dikmece direnişine destek: Demografik yapı değiştirilmek isteniliyor

Hatimoğulları'ndan, Dikmece direnişine destek: Demografik yapı değiştirilmek isteniliyor


Artı Gerçek – Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Dikmece Mahallesi’nde halkın, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) zeytinlikler ve tarım arazilerine kalıcı konut yapma planına karşı başlattığı direniş devam ederken, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, direnişe destek verdi.

Destek ziyaretinde konuşan Hatimoğulları, günlerdir devam eden direnişin aslında uzun zamandır köylüler tarafından sürdürüldüğünü vurguladı. Dikmece köyünün mücadelesinin devam ettiğini aktaran Hatimoğulları, depremden mağdur olan kentin en yoksul köylerinden biri olan Dikmece’de köylülerin toprakları ve zeytin ağaçlarına sahip çıktıklarını dile getirdi. Hatimoğulları, “Akbelen’de ağacına sahip çıkan kadınlar, Cudi’de yakılan ormanlar ve bugün burada istimlak edilmek istenen arazi, zeytinlikler ülkenin ciğeridir canıdır. Dünden beri TOMA’larla gelerek, etmedikleri zulmü bırakmayanlar canımıza kast etmek istiyorlar. Bu ağaçlar bizim canımızdır, geçim kaynağımızdır, kültürel değerimizdir” dedi.

‘KÖYLÜ İŞGALCİ KABUL EDİLDİ’

Meclis’in kapandığı son hafta “Torba yasa”ya zeytinliklerin deprem bahanesi ile imara açabilmesinin önünü açmak için madde konulduğunu hatırlatan Hatimoğulları, “84 yıl önce yasalaştırılan zeytin kanununa rağmen AKP iktidarı yıllardır zeytinlikleri talan ediyor. Buna karşı çıkan köylülere de işkence görüntüleri tüm kamuoyuna yansıdı. Tıpkı İsrail devletinin Filistin halkına uyguladığı şiddeti anımsatan görüntülerdi. Jandarmayı ve onlara emri verenleri kınıyorum” diye konuştu.

Torba yasadaki 25’inci madde ile depremzedelerin ‘işgalci’ olarak tanımlandığını ve topraklarından çıkartılacağına dikkati çeken Hatimoğulları, “Arap Alevilerin yoğun yaşadığı bölgelerde yapılmak istenen kamulaştırmayı burada demografik yapının değiştirilmek istenmesi olarak görüyoruz. Deprem olduğunda seferberlik ilan etmeyen, gelmeyen iş makinaları şimdi zeytinliklerimiz için sıraya girmiş. Arap Alevi halkı neden bizim topraklarımız diye soruyor. Zeytinlikler, tarım arazileri bu köyün geçim kaynağıdır. Depremde her şeyini kaybetmiş yurttaşları bir de topraklarından etmeyin, ikinci bir travma yaşatmayın. Depremi gerekçe göstererek köylüleri buradan sürmeye, demografik yapıyı değiştirmeye ve zeytinlikleri talan etmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi. (MA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version