Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakan Fidan, Irak cumhurbaşkanıyla bir araya geldi


HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid’in bir araya geldiği görüşmede, su krizine ilişkin bir mutabakatın sağlanması konuşuldu. 

 

Irak’ın başkenti Bağdat’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin Irak Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi, açıklama yaptı. Açıklamada, görüşmede Reşid’in iki devlet arasındaki ilişkilerin önemine değindiği belirtildi. 

 

Reşid’in iki devlet arasındaki su krizine ilişkin bir mutabakatın sağlanmasını ve Türkiye’nin Irak’ın su payının serbest bırakılmasını talep ettiği ifade edilen açıklamada, su krizinin Iraklı yurttaşların yaşamları üzerinde büyük etkileri olduğuna dikkat çekildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bütün bunlar Türkiye’nin Irak’ın su payını engellemesi nedeniyle oluyor.” Açıklamada ayrıca güvenlik ihlallerinin önlenmesine ve Irak’ın egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğine değinildi. 

 

Fidan’ın da su krizine kalıcı ve uzun vadeli bir çözüm geliştirmek istediği belirtilen açıklamada, iki devletin uzmanlarının bir toplantı yapmasını talep ettiği söylendi. Fidan’ın Irak’ın güvenliği ve istikrarının sağlanması için tüm çabaları destekleyeceklerini bildirdiğine vurgu yapılan açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyaretinde bu konuların ele alınacağı belirtildi.

 

Fidan’ın bugün Hewlêr’e geçerek Barzani ailesiyle görüşmesi bekleniyor.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version