Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Güney Kore’de sıcaklık alarmı en yüksek seviyeye çıkarıldı: Devlet Başkanı’ndan ‘önlemleri artırın’ çağrısı

Güney Kore'de sıcaklık alarmı en yüksek seviyeye çıkarıldı: Devlet Başkanı'ndan 'önlemleri artırın' çağrısı


– Güney Kore’nin bazı bölgelerinde sıcaklıkların 38 derecenin üzerine çıkması nedeniyle sıcak hava uyarısını dört yıl sonra ilk kez ‘en yüksek seviyeye’ çıkarıldı. Dört kademeli ısı uyarı sistemindeki en yüksek seviye, ülkenin 180 bölgesinin en az yüzde 40’ında veya tüm ülkenin yüzde 10’unda üç veya daha fazla gün boyunca görünür sıcaklığın 35 derece veya daha yüksek olmasının beklendiği anlamına geliyor.

GEÇEN YILA KIYASLA ÖLÜMLER ÜÇ KATTAN FAZLA ARTTI

İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı, başkent Seul’ün güneyindeki Yeoju kentinde ölçülen resmi sıcaklığın dün 38.4 dereceye ulaştığını duyurdu. İtfaiye Teşkilatı ise “Kavurucu sıcakların salı günü itibariyle ülke genelinde en az 22 kişinin ölümüne yol açtığının tahmin edildiğini” açıkladı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre ölümlerin üç kattan fazla arttığı anlamına geliyor.

YOON SUK ‘ÖLÜMLERİ ÖNLEMEK İÇİN TEDBİRLERİ ARTIRIN’ DEDİ

Hükümet, yüksek sıcaklıkların yüksek nem oranıyla birlikte devam edeceğini ve görünür sıcaklığın ülkenin çoğu yerinde 35 derece civarında seyredeceğini tahmin ediyor. Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol dün yetkilileri, “Özellikle açık havada çalışan insanlar, yaşlılar ve yeterli klima sistemi olmayan derme çatma evlerde yaşayanlar için daha fazla can kaybını önlemeye yönelik tedbirleri artırmaya” çağırdı.

SENDİKA KONFEDERASYONU UYARDI: İNŞAAT İŞÇİLERİ SICAKTAN ÖLEBİLİR

Bugün devlet başkanlığı ofisinin yakınında çalışan bir grup inşaat işçisi basın toplantısı düzenleyerek somut önlemler alınması çağrısında bulundu. Kore İşçi Sendikaları Konfederasyonu ise, “Mevcut koşullar altında, inşaat işçilerinin sıcaktan ölmesi ‘beklenen ölümlerdir'” uyarısı yaptı.

KUZEY DE SICAKLARLA BOĞUŞUYOR

Öte yandan, devlet televizyonunun aktardığına göre, Kuzey Kore de amansız sıcak hava dalgasıyla mücadele ediyor. Ülkede yarına kadar en yüksek günlük sıcaklıkların 35 ilâ 37 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

KÜRESEL ISINMA KAYNAKLI AŞIRI HAVA OLAYLARI AĞUSTOSTA DA SÜRECEK

Aşırı hava olaylarının artan sıklığı ve yoğunluğunun küresel, insan kaynaklı iklim değişikliğinin bir belirtisi olduğunu dile getiren uzmanlar, dünyanın büyük bölümünde sıcak hava dalgalarının ağustos ayında da devam etmesinin beklendiğini belirtiyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version