Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Güney Kore’de bıçaklı saldırılar artıyor: Lise öğretmeni ağır yaralı

Güney Kore'de bıçaklı saldırılar artıyor: Lise öğretmeni ağır yaralı


Güney Kore’de son aylarda bıçaklı saldırı vakalarında artış gözleniyor. Perşembe günü Güney Kore’nin Gyeonggi ilindeki Seongnam şehrinde bir kişinin 14 kişiye aracıyla ve bıçağıyla yaptığı saldırının ardından bu kez ülkenin güneyindeki büyük şehirlerden biri olan Daejeon’dan bir bıçaklı saldırı haberi geldi.

‘SINIFTAN ÇIKMASINI BEKLEYİP BİRDEN FAZLA KEZ BIÇAKLADI’

Güney Kore polisi, cuma günü Daejeon şehrindeki bir lise öğretmenini bıçakladığından şüphesiyle bir erkeği gözaltına aldı. Daejeon Büyükşehir Polis Teşkilatındaki yetkililer, şüphelinin kişisel bilgilerini açıklamadı ve ancak 20’li yaşlarının sonlarında olduğunu söyledi. Polise göre zanlı, öğretmenin Songchon Lisesi’ndeki sınıftan çıkmasını bekledi ardından da onu birden fazla kez bıçakladı.

Polis ve itfaiye yetkilileri, öğretmenin sağlık durumunu açıklamadı. Ancak yüzü ve göğsünden birden fazla kez bıçaklanan öğretmenin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

DÜNKÜ SALDIRIDA 14 KİŞİ BIÇAKLI SALDIRIDA YARALANMIŞTI

Olay, Perşembe günü, hareketli bir eğlence ve ticaret bölgesinin kalbindeki Seongnam’da işlek bir metro istasyonunun yakınında bir erkeğin önce otomobilinini kaldırımdaki yayaların üzerine sürerek çarpmasının ardından da birden fazla kişiye bıçakla saldırarak toplamda 14 kişiyi yaraladığı ayrı bir saldırının ardından geldi.

Otomobilin çarptığı beş kişiden ikisi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Gyeonggi eyaleti itfaiye teşkilatı yetkililerine göre, bıçaklanan dokuz kişiden sekizi ciddi şekilde yaralandı ve tedavi altına alındı. Polis, kimliği açıklanmayan 22 yaşındaki zanlıyı gözaltına aldı. Ancak saldırganın saldırı motivasyonu konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Daha önce bazı yayın organlarında yer alan bir kişinin öldüğü açıklaması ise daha sonra yalanlandı.

Perşembe günkü saldırı, ülkenin bir ay içinde rastgele hedefleri içeren ikinci toplu bıçaklama vakasıydı. Saldırılar, düşük cinayet oranı ve katı ateşli silah yasakları ile uzun süredir güvenli kabul edilen ülkede korku uyandırıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version