Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Göçmenleri römorkta alıkoyan üç kişi gözaltına alındı: Yunan savcı ‘pogrom çağrısı’ dedi

Göçmenleri römorkta alıkoyan üç kişi gözaltına alındı: Yunan savcı 'pogrom çağrısı' dedi


– Yunanistan’ın kuzeyinde bir cipe bağlı römorkta alıkonulan göçmenler ülke gündemine oturdu. Dün 18 göçmenin yanmış cesedine ulaşılmasının ardından, ülkedeki yangınları düzensiz göçmenlerin çıkardığı söylentileri yayılıyordu. Yunan polisi görüntülerin ardından, yangın çıkarmakla suçladığı göçmenleri “toplama” çağrısında bulunan bir kişi ve ona yardım eden iki kişinin gözaltına aldığını açıkladı.

RÖMORKTAKİ 13 GÖÇMEN DE GÖZALTINA ALINDI

Sosyal medyada yer alan videoda, Yunan polisinin yabancı ülke vatandaşı olduğunu açıkladığı kişinin Yunanca, “Organize olun, hepimiz dışarı çıkalım ve onları toplayalım. Bizi yakacaklar” dediği duyuldu. Dün geç saatlerde yaptığı açıklamada polis, aracın sahibi olan adamın iki Yunan vatandaşının yardımıyla 13 Suriyeli ve Pakistanlı göçmeni yasadışı olarak alıkoyduğunu söyledi. Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan bir polis yetkilisi, 13 göçmenin de ülkeye yasadışı yollardan girdikleri için gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınan üç kişinin bugün savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

SAVCI ‘POGROM ÇAĞRISI’ DİYE NİTELEDİ

Yarı resmi devlet haber ajansı ANA, bir Yüksek Mahkeme savcısının video ile ilgili soruşturma emri verdiğini söyledi. ANA tarafından yayınlanan bir belgede savcının “Göçmenlere yönelik ırkçı şiddet olayları endişe vericidir” ifadelerine yer verildi. Savcı videoyu “göçmenleri ‘bizi yakmakla’ suçlayan ve başkalarını ırkçı pogromlara teşvik eden, onları örgütlenmeye ve kendisini taklit etmeye çağıran ırkçı bir şiddet hezeyanı” olarak tanımladı. Son günlerde Yunanistan’da çıkan büyük yangınlar göçmenlerin düzensiz geçiş için kullandıkları rotalarda etkili oluyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version