Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Göçmen kaçakçısı rüşvet tarifesini açıkladı; Karakol Komutanı’na TIR başına 50 bin lira

Göçmen kaçakçısı rüşvet tarifesini açıkladı; Karakol Komutanı’na TIR başına 50 bin lira


Göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla 9 ayrı dosyası olan göçmen kaçakçısı Van’da rütbeli bir asker ayarladıklarını ve o askere TIR başına 50 bin lira rüşvet verdiklerini söyledi.

Türkiye’de sınır güvenliği tartışmaları sürerken bir göçmen kaçakçısı, kurdukları rüşvet ağı sayesinde TIR dolusu göçmenleri elini kolunu sallayarak nasıl huduttan geçirdiklerini anlattı.

Gazeteci Ruşen Takva’nın sosyal medya hesabından yayınladığı videoda kaçakçı “Van’da 6 ay boyunca çalıştığımız bir karakol vardı. Biz o karakoldan bir rütbeliyi, karakol komutanını ayarlamıştık. Her geçişimizde 50 bin TL veriyorduk. Günde iki sefer o yolu kullanıyorduk. Daha sonra ikimiz de tutuklandık.” ifadelerini kullandı.

Göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla 9 ayrı dosyası olan göçmen kaçakçısı, bulaştığı rüşvet ağını anlatıyor; “Van’da 6 ay boyunca çalıştığımız bir karakol vardı. Biz o karakoldan bir rütbeli ayarlamıştık. Her geçişimizde 50 bin TL veriyorduk. Daha sonra ikimiz de tutuklandık.” pic.twitter.com/qZysjFUNct

— Ruşen Takva (@RusenTakva) August 20, 2023

Sınırdaki karakol komutanına her geçişlerinde rüşvet verdiklerini söyleyen kaçakçı şöyle konuştu:

KARAKOL KOMUTANI BENİ YAKTI BEN DE ONU, İKİMİZDE 3 YIL 9 AY CEZA ALDIK

”Bir gün yine bekliyordum, karakol komutanı aradı ‘gelebilirsiniz’ dedi. Kamyonu çalıştırdım, yola çıktım. Karakola yaklaşırken karakoldaki hareketliliği fark ettim. Şüphelendim bir şeylerin olacağından ama komutan bize destek olacağını bildiğim için devam ettim. Karakola yaklaştıkça askerin elindeki ipi gördüm. Arabanın altına dikenli teli atacak, lastikleri patlatacak, kamyon takla atacak yani. Kamyonda var 70-75 tane mülteci. Ben buna fırsat vermedim direksiyonu askerin üzerine doğru kırdım. Bunun üzerine asker ipi bıraktı geri çekildi. Yoluma devam ettim ama fazla da kaçamadım zaten. Aldılar bizi getirdiler karakola. Karakol komutanını gördüm gözlerinin içine bakıyorum. Geldi ensemden tuttu beni ‘yapacak bir şey yok’ dedi. Eğdi beni içeriye götürdü. Sabah nöbetçi mahkemeye çıkartacakları sırada düşündüm dedim ki ‘tek ben yanmayayım, beni yakan da yansın’. İfade alan hakime dedim ki, ‘Efendim, ben bu yolu günde iki sefer kullanıyorum, karakolun kamera kayıtları var. İki sefer günde ben kamyonumla 70-80 tane mülteci geçiriyorum. Hemen hakim sağ olsun kamera kayıtlarını istedi ve doğrulandı benim o yoldan geçişim. Kartlardaki para akışları falan kendimle birlikte adamı da yaktım. Kim olsaydı aynısını yapardı. İkimizin de aldığı ceza aynı oldu o da 3 yıl 9 ay aldı ben de. O görevinden oldu ve şu anda Van’da da kendisi taksicilik yapıyor ve çok pişman olduğunu da söylüyor. Beni düşeşe getirip yakalattığı için pişman olduğunu söylüyor. Rüşvet yediği için değil sadece beni yakalattığı için pişman. Beni yakalatmasaydı belki şu an bile göçmen kaçakçılığına devam edebilirdik. O yol ‘Van’da kuş uçmaz’ denilen karakollardan biridir.”

KARAKOL KOMUTANINA TIR BAŞINA 50 BİN TL RÜŞVET

Rüşvet tarifesini de anlatan kaçakçı, aracın cinsine göre tarifenin de değiştiğini ileri sürdü.

Bir TIR’la 150 insanın taşındığını ve 50 bin TL rüşvet verdiklerini söyleyen göçmen kaçakçısı, rütbeli askere verdikleri rüşvet kadar kendilerine de para kaldığını söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version