Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa’da engellilerin tatil yaptığı binada yangın: Dokuz ölü, iki kayıp

Fransa'da engellilerin tatil yaptığı binada yangın: Dokuz ölü, iki kayıp


– Fransa’nın Haut-Rhin bölgesindeki Wintzenheim’da engellilerin konakladığı bir pansiyonda bu sabah yangın çıktı. Yangın sebebiyle 17 kişi tahliye edilirken dokuz kişinin öldüğü iki kişininse hâlâ kayıp olduğu açıklandı. Yaralılardan birinin durumu ağır ve çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangın kontrol altına alındı. Yetkililer, kayıp iki kişinin de ölmüş olabileceğinden endişe ediyor.

Haut-Rhin bölgesi yangın ve kurtarma operasyon merkezi Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, sabah 6:30 civarında yangın ihbarı aldıklarını söyledi. Toplam 200 metrekarelik bir alanın alev aldığını belirten yetkililer, olay yerine 40 polis ve 70’ten fazla itfaiyeci sevk edildiğini dile getirdi.

DARMANIN: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, X hesabından paylaştığı gönderide, “İtfaiyenin takdir ettiğim hızlı ve cesur müdahalesine rağmen hala çok sayıda kayıp var. Operasyon devam ediyor” ifadelerini kullandı.

BİNADA TATİL İÇİN GELEN HAFİF ZİHİNSEL ENGELLİLER KONAKLIYORDU

Olay yerine gelen bir belediye yetkilisi, yangının yenilenmiş eski bir ahırın zemin katında başladığını söyledi. Yetkili, “Evde bulunan sakinlerin kaçmayı başardığını ancak yapının hızla alev aldığını” dile getirdi. AFP’nin aktardığına göre binada, Nancy kentinden tatil için gelen hafif zihinsel engellilerin konaklıyordu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version