Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Êzidi soykırımının tanınması konusunda ısrarcıyız’


 

ANKARA – TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Êzidi soykırımının tanınması konusunda ısrarcı olduklarını söyledi.

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, DAİŞ’in Êzidîlere yönelik 2014 yılında gerçekleştirdiği soykırımın 9’üncü  yıldönümüne ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Türk Tabipler Birliği  (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar katıldı. Açıklamanın yapıldığı salonda,  “Ezidi soykırımı: 3 Ağustos soykırımı anma günü olarak tanınsın” pankartı asıldı.

 

Açıklamayı yapan İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Aslı Saraç, soykırımda uluslararası kurumların görevlerini yerine getirmediğini, bu vesile ile başta Türkiye olmak üzere tüm ülkeleri, Êzidilere yönelik DAİŞ saldırısını soykırım olarak tanımaya ve Êzidi halkının haklı meşru müdafaa hakkına saygı göstermeye davet etti. 

 

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise Êzidi soykırımının tanınması konusunda ısrarcı olduklarını belirterek, “Çünkü insanlar göç ettikleri Türkiye’de dahil olmak üzere mülteci kamplarında çok ağır koşullarda yaşamak zorunda kalıyorlar. TTB olarak bu kampları ziyaret ettiğimizde; yaşadıkları o koşulları sağlığa erişim hakkını ihlallerini de bunu geren ve duyurmaya çalışan bir meslek örgütüyüz. Bizlerde bu konuda ciddi çaba gösteriyoruz” dedi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version