Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ESP ve SGDF’den ajanlaştırma girişimlerine tepki


 

İSTANBUL – Gözaltına alınan ve tutuklanan üyelerinin ajanlık dayatmalarına maruz kaldığını belirten ESP ve SGDF, “Biat eden bir gençlik istiyorlar, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), üyelerine dönük, baskı, gözaltı ve tehditlere ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. “Ajanlaştırmaya boyun eğmeyeceğiz, onurlu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” pankartının asıldığı toplantıya, ESP ve SGDF üyelerinin yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatı Vedat Çağırtekin de katıldı. 

 

Toplantıda konuşan ESP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Hatice Deniz, AKP-MHP iktidarının uzun bir süredir devrimci ve sosyalistlere dönük sistematik biçimde gözaltı, tutuklama, ajanlaştırma girişimlerinde bulunduğunu belirtti.

 

‘CEZAEVİNDE AJANLIK DAYATILDI’

 

Son 5 ay içerisinde kendilerine dönük sayısız gözaltı operasyonu düzenlendiğine işaret eden Aktaş, bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan ve tutuklanan üyelerinin ise ajanlık dayatmasına maruz kaldığını söyledi. Aktaş, “Yoldaşlarımız yaşamıyla, işiyle, okuluyla, ailesiyle tehdit edildi ve ediliyor. Son bir hafta içerisinde 10 ayrı yoldaşımız Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) adı altında polisler tarafından aranarak, mevcut dosyaları hakkında bilgilendirilecekleri, ceza almak istenmiyorsa görüşmeye gelmeleri söylenerek aranıyorlar. Ayrıca aileleri de aranarak emniyete çağrılıyor. Daha geçtiğimiz haftalarda SGDF üyesi Kalender Polat, Marmara Kapalı Cezaevi Müdürlüğü tarafından MİT ile görüştürülmeye çalışıldı. Cezaevi Müdürlüğü açıktan suç işlemekten çekinmedi, herhangi bir açıklama yapmadı” ifadelerini kullandı.

 

Kendilerine dönük tehdit ve ajanlaştırma girişimlerine karşı susmayacaklarını ve mücadele etmekten geri adım atmayacaklarının altını çizen Aktaş, “Gençliği umutsuzluk içinde kendilerine itaat eden biat eden hale getirmeye çalışıyorlar. Devrimcilik yapmaktan, değerlerimizi savunmaktan daha onurlu hiç bir şey yoktur. Devrim ve sosyalizm mücadelesini savunmak, örgütlü mücadeleyi seçmek bizler için onurdur. Hiçbir saldırı bizi engelleyemez” dedi.

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version