Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski ABD Başkanı Donald Trump perşembe günü teslim olacak

Trump'ın bugün mahkemede kefaletle serbest kalması bekleniyor


– Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimi iddiasıyla görülen davada yöneltilen suçlamalarla yüzleşmek üzere perşembe günü Georgia eyaletinde yetkililere teslim olacağını söyledi. Kendi kurduğu sosyal medya platformu Truth Social’da paylaşım yapan Trump, “Perşembe günü Georgia’nın Atlanta kentine gideceğim ve Radikal Solcu Bölge Başsavcısı Fani Willis tarafından tutuklanacağım. Buna inanabiliyor musunuz?” dedi.

TESLİM OLMASI İÇİN CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRE VERİLDİ

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Trump’ın paylaşımı, Georgia eyaletinde 2020 seçimi sonucuna müdahale etmekle suçlandığı davada kefalet bedeli ve şartların açıklanmasından sonra geldi. Eski Başkan’ın kefalet bedelini 200 bin dolar olarak belirleyen mahkeme, Trump ve 18 diğer sanığın, eyaletin başkenti Atlanta’daki bir mahkemeye teslim olmak için Cuma günü öğlene kadar süreleri olduğunu belirtti.

‘BU BİR CADI AVI’

Yaptığı paylaşımda Bölge Başsavcısı Willis’i ‘radikal solcu’ olarak nitelendiren Trump, kendisine yönelik alınan kararların bir cadı avı olduğunu ileri sürdü. Eski Başkan, Başsavcı Willis’in bunun için para topladığını iddia etti, yargı sürecinin ABD Başkanı Joe Biden ile Adalet Bakanlığı’nın koordinasyonunda yapıldığını savundu.

‘ADALETİN İŞLEYİŞİNİ ENGELLEYECEK HİÇBİR EYLEMDE BULUNAMAZ’

Pazartesi günü yayınlanan mahkeme dosyasında, “Sanık, bu davada sanık veya tanık olarak tanıdığı herhangi bir kişiyi korkutacak veya adaletin işleyişini başka şekilde engelleyecek hiçbir eylemde bulunamaz” dendi. Kefalet dosyasına göre Trump, tanıkları tehdit etmediği ve korkutmadığı müddetçe duruşmaya kadar serbest kalabilecek. Ayrıca eski Başkan, sadece avukatlarının nezdinde diğer sanıklarla iletişim kurabilecek.

KENDİSİNE YÖNELTİLEN SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Trump’a, aralarında şantaj ve yalan beyanların da bulunduğu 13 suçlama yöneltiliyor ancak eski Başkan bu suçlamaları reddediyor. Geçen hafta Georgia eyaletinde açılan dava ile bu yıl dördüncü kez 2020 seçimlerini tersine çevirecek bir girişimde bulunmakla suçlanan eski Başkan’ın yanı sıra avukatı Rudy Giuliani, Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows ve Beyaz Saray avukatı John Eastman da suçlamaların hedefinde yer alıyor.

98 sayfalık iddianamde Trump’a yöneltilen suçlamalar arasında Georgia eyaletinin şantaj yasasını çiğnemek, bir kamu görevlisini ettiği yemine aykırı hareket etmeye yöneltmeye çalışmak, bir kamu görevlisinin yerine geçmeye çalışmak, evrakta sahtecilik yapmaya çalışmak ve sahte açıklamalar yapmak, belgeler hazırlamak bulunuyor.

İddianamede yer alan diğer isimler ise , “bilinçli bir şekilde ve isteyerek, seçim sonuçlarını Trump lehine kanuni olmayan şekilde değiştirmeye çalışmakla” suçlanıyor. Ayrıca iddianamede yer alanlar bir ‘suç örgütü’ olarak tanımlanıyor. (KAYNAK)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version