Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: Genelkurmay’ın kozmik odasına girildiği iddiası doğru değil

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: Genelkurmay’ın kozmik odasına girildiği iddiası doğru değil

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, yıllardır özellikle bir kesim tarafından dillendirilen ‘Genelkurmay’ın kozmik odasına girildiği’ iddiasını net bir dille yalanladı.

Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın programında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yavuz, “Genelkurmay’ın kozmik odası değil. Bunu halkımız doğru bilsin. Herhangi bir kuvvetin kozmik odası değil. Özel kuvvetlerin kozmik odası değil. Seferberlik Tetkik Kurulu başkanlığının kozmik odası değil. Bu Ankara Bölge başkanlığının kozmik odası. Bunu bilelim. Bir de ‘oradaki bilgilerle şu kadar adam öldürüldü falan’ bunlar da yalan ve yanlış. Ama girilmesi yanlıştı. Zaten başbakanın (Erdoğan) emriyle girildi oraya.” ifadelerini kullandı.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz:

📌 Genelkurmay’ın kozmik odasına girildiği iddiası doğru değil

📌 Bir de ‘oradaki bilgilerle şu kadar adam öldürüldü falan’ bunlar da yalan ve yanlış.

VPN’siz: https://t.co/R260WoF4qRhttps://t.co/9OV6CxK2Du pic.twitter.com/c0qjufxfIb

— Tr724 (@Tr724) August 3, 2023

NE OLMUŞTU?

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik bir grup askeri personelin suikast hazırlığında olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ‘Kozmik Oda’ olarak adlandırılan Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Komutanlığı’nda 20 gün boyunca arama yapılmıştı.

15 Temmuz’un ardından ‘Kozmik Oda’ soruşturmasını başlatan ve yürüten yargı mensupları hakkında işlem yapılmıştı. Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, ‘Kozmik Oda’ soruşturması sırasında isimleri deşifre olan 813 görevlinin öldürüldüğünü ileri sürmüştü.

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş de Karakuş’un bu iddiasının doğru olmadığını açıklamıştı.


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version