Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elon Musk duyurdu: Sosyal medya platformu X’te engelleme özelliği kalkacak

Elon Musk duyurdu: Sosyal medya platformu X'te engelleme özelliği kalkacak


Elon Musk geçen yıl 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla Twitter’ı satın almasından bu yana sosyal medya platformunda yaptığı değişikliklere bir yenisini ekleyeceğinin sinyalini verdi. Musk, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X kullanıcıları için engelleme özelliğinin kaldırılacağını duyurdu. Musk bu özelliğin “hiçbir anlam ifade etmediğini” iddia etti.

MUSK SESSİZE ALMA İŞLEVİNİN KORUNACAĞINI DUYURDU

Ancak X’in sahibi, dünyanın en zengin insanı Musk, kullanıcıların kendilerine doğrudan mesaj gönderen kişileri engellemeye devam edebileceklerini de söyledi. Musk, platformdaki gönderisinde , “Engelleme, DM’ler (doğrudan mesajlar) dışında bir ‘özellik’ olarak silinecek” dedi.

Şu anda, kullanıcılar Twitter’da bir hesabı “engellediğinde”, bu hesabın gönderilerinin engelleyenin zaman akışında görünmesini engelliyor.Engellenen bir hesap artık engelleyene mesaj gönderemiyor ya da gönderilerini görüntüleyemiyor. Musk X’in, bir kullanıcının belirli hesapları görmesini engelleyen ancak engellemenin aksine diğer hesabı eylem konusunda uyarmayan sessize alma işlevini koruyacağını söyledi.

‘DAHA İYİ BİR ŞEY İNŞA EDİYORUZ’

Sosyal medyadaki pek çok kişi ise bu adımın insanların küfürlü paylaşımları zaman tünellerinden kaldırmalarını zorlaştıracağını belirtiyor. Bir kullanıcı Musk’ın kararını “büyük bir hata” olarak nitelendirdi ve platformda kullanıcıların hiçbir şekilde etkileşimde bulunmak istemedikleri “zehirli insanlar” olduğunu söyledi. Twitter’ın eski kurucusu Jack Dorsey, Bay Musk’ın kararına katılıyor gibi görünerek “100%. Sadece sessize al” mesajını paylaştı. Ancak bir hesabı sessize almanın taciz, istismar ya da takip vakalarına karşı yeterli koruma sağlamayacağı yönünde endişeler var. Sessize alma işlevi şu anda yalnızca bir hesabın gönderileriyle ilgili bildirimleri durduruyor. Sessize alınan bir hesap, sessize alan hesabın gönderilerini görmeye ve yanıtlamaya devam edebiliyor.

Zorbalık karşıtı aktivist Monica Lewinsky’nin X’i “insanları çevrimiçi ortamda güvende tutmak için kritik bir araç” olarak tutmaya çağıran bir gönderisine yanıt veren X’in İcra Kurulu Başkanı Linda Yaccarino, Musk’ın adımını savundu. Yaccarino “Kullanıcılarımızın X üzerindeki güvenliği bizim bir numaralı önceliğimizdir. Ve mevcut engelleme ve sessize alma durumundan daha iyi bir şey inşa ediyoruz. Lütfen geri bildirimlerinizi esirgemeyin” diye yazdı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version