Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elon Musk doğruladı: X’teki haber bağlantılarından başlıklar kalkıyor

Elon Musk, Twitter için iki yeni özellik duyurdu


– Sosyal medya platformu X’te paylaşılan haber bağlantılarının görünümünde yeniden düzenlemeye gidileceği açıklandı. Düzenleme, platformun sahibi Elon Musk tarafından doğrulandı. Musk, kararın kendisinden geldiğini ve estetiği iyileştireceğini öne sürdü. Platform artık haber bağlantılarındaki başlıkları ve diğer metinleri göstermeyecek ve yalnızca ana görüntüyü göstererek kullanıcıların tıklamadan önce içeriği görebilmesini sınırlayacak.

ÜCRETLİ HİZMETE TEŞVİK İDDİASI

Haber bağlantıları, şu anda kullanıcıların zaman tünelinde bir resim, kaynak adresi ve kısaltılmış bir başlıkla birlikte sunuluyor. Bu şekilde insanlar habere tıklıyor ve yayıncılar okuyucu kazanıyor. Yeni düzenlemenin ise X’in ücretli hizmetine kaydolmaya teşvik girişimi olabileceği öne sürülüyor. Zira ücretli hizmeti satın alarak bir gönderide daha fazla karakter kullanmasına izin verilen kullanıcılar, kısaltılmış bağlantılar sayesinde gönderilerine daha fazla metin ekleyebiliyorlar.

PLATFORMU ALTERNATİF BİR MEDYAYA ÇEVİRMEK İSTİYOR

Musk, ekim 2022’de Twitter’ın başına geçtiğinden bu yana sosyal medya platformunda bir dizi tartışmalı değişiklik yaptı. Milyarder isim, gazetecileri platformdan uzaklaştırdı, birçok medya figürünün doğrulanmış hesaplarını kaldırdı. Ayrıca, muhabirlerin doğrudan platformda “araştırmalar” yayınlamasını sağlayan ‘Twitter Dosyaları’ adlı bir projeyle kendi gazetecilik girişimlerini X üzerinden yayınlamaya teşvik etti. Musk, son olarak bu hafta yaptığı paylaşımda “Daha fazla yazma özgürlüğü ve daha yüksek gelir isteyen bir gazeteciyseniz, doğrudan bu platformda yayınlayın” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version