Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elok Su Pompa İstasyonu’ndan akış sağlandı: SDG ile Türkiye destekli silahlı grupların anlaştığı iddiası

Elok Su Pompa İstasyonu’ndan akış sağlandı: SDG ile Türkiye destekli silahlı grupların anlaştığı iddiası


– Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) arabuluculuğunda SDG ile Suriye’nin kuzeydoğusundaki Türkiye destekli güçlerin (yeni adıyla Suriye Milli Ordusu- SMO) Haseke vilayeti ile ona bağlı ve Tıl Temir’e su akışı konusunda anlaştığı iddia edildi.

Rudaw’ın haberine göre UNICEF’ın arabulucu olmasıyla uzman ekipler Elok Su Pompa İstasyonu’na geçerek Haseke ve Tıl Temir suyunun yeniden akışını sağladı.Yapılan anlaşmaya göre Rojava’daki özerk yönetim, Rojava sınırındaki Dirbêsi’den (Şenyurt) Elok İstasyonu’na 6 megawat elektrik sağlayacak ve bu istasyondan Haseke ile Tıl Temir’e su pompalanacak. Elok’a giden uzmanlardan oluşan bir ekibin yaptığı çalışma ardından su istasyonunun test amaçlı üç gün çalıştırılacağı öğrenildi. Testlerin ardından Haseke ve Til Temir’e su verilmesi sağlanacak.

Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolündeki Haseke vilayeti ve çevresindeki yerleşim yerlerinin içme suyu, Türkiye destekli grupların kontrolündeki Suriye’nin Serêkaniyê (Resulayn) ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Elok Su Pompalama İstasyonundan sağlanıyor. Ancak 2019’dan bu yana tesiste yapılan kesintiler nedeniyle 1 milyondan fazla kişi temiz suya erişim imkanından mahrum kalıyordu. (KAYNAK)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version