Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekvator’da 4 bin asker ve polisle cezaevi baskını: Çete lideri ‘Fito’ başka hapishaneye nakledildi

Ekvator’da 4 bin asker ve polisle cezaevi baskını: Çete lideri ‘Fito’ başka hapishaneye nakledildi


Ekvador’da geçen hafta suikast sonucu öldürülen devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio’yu ölümle tehdit eden ülkenin en büyük çetesinin lideri olan “Fito” lakabıyla bilinen Adolfo Macias’ın kaldığı hapishaneye 4 bin polis ve askerle baskın düzenledi. ‘Fito’ daha yüksek güvenlikli başka bir cezaevine nakledildi.

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, suikastın ardından ülkenin en büyük çetesi Los Choneros’un elebaşısı Adolfo Macias’ın kaldığı hapishaneye 4 bin polis ve askerle düzenlenen baskında silahlar, cephanelikler ve patlayıcıların bulunduğunu duyurdu.

Macias’ın da daha yüksek güvenlikli cezaevine nakledildiğini kaydeden Lasso, “Bunu vatandaşlarımız ve mahkumların güvenliği için yaptık. Ekvador, barış ve güvenliğe tekrar erişecek. Şiddet eylemleri olursa buna var gücümüzle karşı koyarız.” ifadelerini kulandı.

Lasso, “Fito, 150 kişinin kaldığı yüksek güvenlikli hapishane olan La Roca’ya nakledildi” dedi

Gelecek hafta yapılacak seçimlere hazırlanan Ekvador’da önceki gün cumhurbaşkanı adayı Fernando Villavicencio uğradığı suikast sonucu başından 3 kurşunla vurularak hayatını kaybetmişti. Seçilmesi durumunda ülkedeki yolsuzluk ve çetelerle mücadele edeceğini söyleyen Villavicencio, ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version