Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekvador’da Villavicencio suikastı: Şüphelilerin tamamı Kolombiyalı

Ekvador'da Villavicencio suikastı: Şüphelilerin tamamı Kolombiyalı


– Güney Amerika ülkesi Ekvador’da polis, dün suikasta uğrayan Devlet Başkanı adayı Ekvador Fernando Villavicencio’nun öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan altı kişinin ve olay yerindeki çatışmada öldürülen yedinci zanlının Kolombiyalı olduğunu açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANI ŞÜPHELİLERİN KİMLİKLERİNİ AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Juan Zapata, dün gözaltına alınan şüphelilerin Andres M, Jose N, Eddy G, Camilo R, Jules C ve Jhon Rodriguez olduğunu açıkladı. Zapata, “menfur olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü” ve “suikastın arkasındaki isimlerin ortaya çıkarılması için çalışmaya devam edeceklerini” söyledi. İçişleri Bakanı, şüphelilerin gözaltına alındığı polis baskını sırasında grubun elinde bir tüfek, bir hafif makineli tüfek, dört tabanca, üç el bombası, dört kutu mühimmat, iki motosiklet ve çalıntı olduğu bildirilen bir araç bulduklarını da ekledi.

SEÇİMLER PLANLANDIĞI GİBİ 20 AĞUSTOS’TA YAPILACAK

Devlet Başkanı Guillermo Lasso suikastın ardından yaptığı açıklamada, Villanvicencio’nun öldürülmesinin seçimleri sabote etmeye yönelik bir girişim olduğunu söyledi. Lasso, ülkede ilan edilen olağanüstü hale rağmen seçimlerin önceden planlandığı gibi 20 Ağustos’ta yapılacağını da ekledi. Cinayetin arkasında organize suç çetelerinin olduğunu dile getiren Lasso, ABD’nin Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) bağlı ajanların soruşturmaya katkı vermek için kısa süre sonra ülkeye geleceklerini aktardı.

NE OLMUŞTU?

Ekvador’da 20 Ağustos’ta yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimi öncesinde “yolsuzluğa karşı duruşuyla” tanınan başkan adayı Fernando Villavicencio, dün silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Başkent Kito’da katıldığı bir etkinlik sonrası aracına bindiği sırada başına üç el ateş edilerek öldürülen Villavicencio’nun beraberinde bulunan dokuz kişi de yaralanmıştı. Yaralananlar arasında bir milletvekili de bulunuyor.

Cinayetin ardından sosyal medyada, Los Choneros kartelinin rakibi Los Lobos karteli (Kurtlar) adına açıklama yaparak cinayeti üstlenmiş, ancak birkaç saat sonra internete düşen başka bir videoda Los Lobos üyesi olduklarını iddia eden başka bir grup suikastta rolleri olmadığını savunarak videonun rakipleri tarafından cinayeti üstlerine yıkma girişimi olduğunu iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version