Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EGE-TUHAYDER kongresinde tecride tepki


İZMİR – EGE-TUHAYDER İzmir Şubesi 3’üncü olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilerek, tecridin yaşamın her alanına sirayet ettiği vurgulandı. 

 

Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER) İzmir Şubesi 3’üncü olağan Kongresi’ni Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasında gerçekleştirdi. “Tecridi kıralım, özgür yaşamı kuralım” şiarıyla yapılan kongreye, Barış Anneleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri ile üyeleri katıldı.

 

Kongre, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Yapılan divan seçiminin ardından konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, zor günlerden geçildiğini belirterek, birlikte mücadele ederek bu zor günlerin aşılacağını söyledi. Akın, sabah saatlerinde birçok kentte yapılan gözaltılara tepki göstererek, “kötülüğün iktidarı” ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Yeni bir rejimin yaratılmaya çalışıldığına dikkati çeken Akın, “Tarihi bir kongre gerçekleştiriyoruz. Bu ceberut tarihi biz değiştireceğiz. 3’ncü Yol’da ortaklaşarak hep birlikte kazanacağız. Önümüzdeki bu zor süreçte derneğe başarılar diliyor, bir önceki dönemde görev alan arkadaşları kutluyorum” dedi. 

 

‘TECRİT HER ALANA SİRAYET EDİYOR’

 

MED TUHAD-FED yöneticisi Safiye Akdağ, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecrit politikasına tepki göstererek, ağırlaşan tecrit durumunun yaşamın her alanına sirayet ettiğini söyledi. AKP-MHP iktidarının her geçen gün saldırılarını arttırdığını ifade eden Akdağ, “Tecridin son bulması için mücadele etmemiz gerekiyor. Hasta tutukluların bir saat bile cezaevinde tutulmaması gerekiyor. Tutuklular faşizan politikalarla katlediliyorlar. Cezaevinden onlarca tabut çıktı. Durumu çok ağır olan tutuklu arkadaşımız özgürlüğünü bekliyor. 30 yıl cezaevinde kalan arkadaşlarımız içi boş gerekçelerle ‘pişmanlık’ dayatması nedeniyle infazları yakılıyor. Herkesin tutuklulara sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu. 

 

YENİ YÖNETİM

 

Yapılan konuşmaların ardından, faaliyet, mali ve denetim raporları okundu. Daha sonra yapılan seçimle yeni yönetim kurulu üyeleri, Nilay Güleser, Mehmet Yıldırım, Nure Badur, Leyla Kaygısız, Vasfi Özer, Zeyi Candemir, İsmet Karakuş, Hicret Taş, Cafer Aydın olurken, Abdullah Çimen, Medine Kaymaz, Mahmut Arslan, Muhsin Kaplan, Nazime Bayhan, Tekin Erikli denetleme kurulu üyesi olarak seçildi.

 

Derneğin eşbaşkanları daha sonra yönetim tarafından belirlenecek.

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version