Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Donald Trump: Cumhuriyetçi aday adaylarının tartışma programına katılmayacağım

Donald Trump: Cumhuriyetçi aday adaylarının tartışma programına katılmayacağım


– Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi aday adayları arasında çarşamba başlayacak televizyon programı tartışmalarına katılmayacağını açıkladı. Trump, sosyal medya sitesinden yaptığı paylaşımda, “Halk, benim kim olduğumu ve ne denli başarılı bir başkan olduğumu biliyor. Dolayısıyla bu tartışma programlarına katılmayacağım” ifadelerini kullandı.

‘DİĞER ADAY ADAYLARINI İKİNCİ LİGDE GİBİ GÖSTERME ÇABASI’

AA’nın aktardığına göre Trump, daha önce de bir televizyon kanalına verdiği röportajda, “Neden yüzde 1, yüzde 2, hatta 0 olan kişilerin tüm gece bana sorularla saldırmasına izin vereyim ki?” sözleriyle bu tartışma programlarına katılımının kendisi için anlamsız olduğunu savunmuştu. Öte yandan, Trump’ın Cumhuriyetçi rakipleri, eski Başkan’ın tartışma programlarına katılmamasının, “kendilerini ikinci lig aday adayı gibi gösterme” teşebbüsü olduğu yönündeki endişelerini dile getirdi.

‘HENÜZ KİMSE ADAYLIĞI HAK ETMİŞ DEĞİL’

Aday adaylarından eski New Jersey Valisi Chris Christie, Trump’ın, “karşılarına çıkmaya cesaretinin olmadığını” savundu, Florida Valisi Ron DeSantis’ın sözcüsü Andrew Romeo ise, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Donald Trump dahil olmak üzere hiç kimse bu adaylığı henüz hak etmiş değil. Ortaya çıkmalı ve kazanmalısın” ifadelerini kullandı.

TRUMP PEŞ PEŞE AÇILAN DAVALARLA SARSILDI

Eski ABD Başkanı Trump, 3 Ağustos’ta 2020 Başkanlık Seçimi sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimi iddiasıyla ilgili kendisine yöneltilen suçlamalara yönelik Washington DC’de mahkemeye çıkmıştı.”ABD’yi yanıltmak için komplo kurma”, “resmi bir süreci engellemek için komplo kurma”, “resmi bir süreci engelleme ve engellemeye teşebbüs”, “seçmenlerin anayasal haklarını kullanmalarını engellemek için komplo kurma” suçlamalarını reddeden Trump, suçlanmasının “seçimlere müdahale” ve “cadı avı” olduğunu söylüyor. Trump, 13 Haziran’da Miami’de mahkemeye çıkmış, başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra gizli belgeleri yanında götürmek ve bununla ilgili federal incelemeleri engellemeye yönelik 37 suçlamayı reddetmişti. Trump’a, 27 Temmuz’da yardımcısı ve çalışanlarına Mar-a-Lago’daki malikanesinden çıkan gizli belgelerle ilgili güvenlik kamerası görüntülerini silmeleri talimatını verdiği iddiası dahil ilave üç suçlama yöneltilmişti. Daha önce de 2016 Başkanlık Seçimi sırasında bir kadına “sus payı” ödediğine ilişkin suçlamalar nedeniyle de Trump, 4 Nisan’da New York’ta hakim karşısına çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version