Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır’da CHP İlçe Başkanı il yönetimine karşı açlık grevine başladı


CHP’nin Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, ilçe kongresinin iptal edilmesi nedeniyle açlık grevine başladı. Kongre sürecinin sürdürülmesini isteyen Yavuz, taleplerinin yerine gelmemesi halinde ölüm orucuna başlayacağını duyurdu.

Bağlar ilçe binasında eski milletvekillerinden İlhan Cihaner ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Recep Yavuz, 27 Eylül’de yapılması planlanan ilçe kongresinin il yönetimi tarafından iptal edildiğini söyledi. Yavuz, iptale mahalle sandıklarının kurulmamasının gerekçe gösterildiğini ifade ederek, bu iddianın doğru olmadığını belirtti.

İl yönetimine karardan geri dönme çağrısı yapan Yavuz, “Bizler Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünü başlatmasının altında yatan hak, hukuk ve adalet yürüyüşünü ilham alarak hakkın hukukun ve adaletin yerini bulması adına gerek bizim gerekse de diğer partililerimizin hak mağduriyetlerinin sesi olmak adına bugün itibariyle 3 günlük açlık grevine başlayacağım. Bu antidemokratik kararın düzeltilmemesi halinde ise açlık grevini ölüm orucuna dönüştüreceğim” dedi.

CHP’nin Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, ilçe kongresinin iptal edilmesi nedeniyle açlık grevine başladı.

Yavuz’dan sonra söz alan İlhan Cihaner ise kongrenin iptal edilmesini ‘antidemokratik bir uygulama’ olarak nitelendirdi.

Kongrenin iptal edilmesinin hem Diyarbakır il kongresi hem de kurultayı etkileyecek bir gelişme olduğunu savunan Cihaner, “Buralarda ortaya çıkacak seçmen üyelerimizin, seçmenlerimizin, delegelerimizin iradesi kurultaya doğru şekilde yansımayacaktır. Dolayısıyla kurultayın meşruiyeti de tartışmalı hale gelecektir. Partinin genel seçimler sonrasında ortaya çıkan durumdan dolayı yaşadığı bu moral bozukluğu çok kritik bir seçim öncesinde partinin tartışılmasına neden olmaktadır” diye konuştu.

Cihaner, il yönetimine kongre tarihinin belirlenmesi ve kongrenin bir an önce yapılması çağrısı yaptı.

CHP İl Yönetimi iddiaları yalanladı

Yavuz’un iddialarıyla ilgili VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Abdullah Atik, Bağlar İlçe Yönetimi’nin usulsüzlük yaptığını savundu. Atik, gelen şikayetler üzerine kongreyi erteleme kararı aldıklarını belirterek, “Mahallelerde sandık kurulmamış, kendisi masa başında kendine yakın isimleri yazmış. Şikayetler gelmeye başladı, araştırdık. Hiçbir mahallede sandık kurmamış. Partiye hizmet veren tek bir üyemiz dikkate alınmamış. Defalarca uyarmamıza rağmen gelmedi. Kendi başına buyruk davrandı. Biz de kongreyi erteledik” diye konuştu.

Exit mobile version