Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Deprem bölgesinde ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!


 

DÎLOK – Depremde büyük bir yıkımın yaşandığı Islahiye’de, aradan 6 ay geçmesine rağmen ağır hasarlı binalarda yaşam tehdidi sürüyor.

 

Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Dîlok’un Islahiye ilçesinde, resmi rakamlara göre bin 368 yurttaş yaşamını yitirdi. İlçede binlerce bina yıkıldı, yüzlerce bina ağır hasar aldı. Yıkılacak durumda olan birçok bina ise, depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen olduğu gibi duruyor. Şimdiye kadar ilçede 2 binanın kendiliğinden çöktüğü ilçede, yıkım işlemlerinin ağır ilerlemesi ve yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle ağır hasarlı binalar tehlike oluşturuyor. 

 

 

Ağır hasarlı birçok yapının bulunduğu ilçe merkezinin tamamında sadece bir iş makinesi çalışıyor. Seçimlerden sonra yıkım işlemlerinin ağır ilerlediğini belirten depremzedeler, yıkım işini yürüten şirketler ile daha önce imzalanan anlaşmanın, akaryakıt zamları nedeniyle askıya alındığını belirtti. 

 

 

İlçede ağır hasarlı binaların çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin olmaması, kaygılara neden oluyor. 

 

 

Bir kolonu yıkılan, yurttaşların yol güzergahında bulunan bir bina ise, acil yıkım kararına rağmen halen olduğu gibi duruyor. Her gün yüzlerce insanın yürüyerek ve araçla önünden geçtiği binanın etrafında, çökme tehlikesine rağmen hiçbir önlem alınmadığı görüldü.

 

MA / Mahmut Altıntaş

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version