Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çin’in başkenti Pekin’de son 140 yılın en şiddetli yağışı görüldü

cinde siddetli yagis


Çin’in başkenti Pekin’de Doksuri Tayfunu’nun neden olduğu şiddetli yağışların son 140 yılın en güçlü yağışı olduğu açıklandı.

Doksuri Tayfunu, Pekin, Tianjin ve Hebei eyaletini etkisi altına alarak geçtiğimiz cumartesi gününden itibaren aralıksız 4 gün boyunca yoğun yağışlara neden oldu. Pekin’in Changping semtinde cumartesi ile çarşamba günleri arasında düşen yağış miktarı 744,8 milimetre olarak kayda geçti ve son 140 yılın rekorunu kırdı. En son olarak 1891 yılında 609 milimetre yağışın düştüğü Pekin’de, 44 bin 600 kişi yağışlardan etkilendi ve 127 bin kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Kentin birçok bölgesinde yollar ve caddeler sular altında kaldı, parklar ve turistik noktalar kapatıldı ve uçuşlar iptal edildi. Yağışların en çok etkilediği bölgeler Fangshan ve Mentougou oldu.

Hebei eyaletindeki bir meteoroloji merkezi de cumartesi ile pazartesi günleri arasında düşen yağış miktarını bin 3 milimetre olarak hesapladı. Bu miktarın, eyalette normalde 6 aylık yağış miktarının üzerinde olduğu belirtildi. 600 bin nüfusa sahip Zhuzhou kentinde yaşayan 134 bin kişinin selden etkilendiği kaydedildi.

Doksuri Tayfunu’nun ardından Khanun Tayfunu da Çin’in doğu kıyısına yaklaşıyor. Ülkeyi etkisi altına alacak 6. tayfunun, Zhejiang eyaletinin doğu kıyılarına pazartesi günü ulaşması bekleniyor. Eyaletin selle mücadeleden sorumlu birimleri, 190 bin kişinin şimdiden güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version