Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cinayetlerden birini sosyal medyada yayınladı: Bosna Hersek’te üç kişiyi öldüren saldırgan intihar etti

Cinayetlerden birini sosyal medyada yayınladı: Bosna Hersek'te üç kişiyi öldüren saldırgan intihar etti


Bosna Hersek’in Tuzla şehri yakınlarındaki Gradacac’da Nermin Sulejmanović adlı kişi eski eşini öldürdüğü anları Instagram hesabından paylaştıktan sonra dışarı çıkıp iki kişiyi daha öldürdü. Saatler sonra polisle yaşadığı çatışmada biri polis üç kişiyi yaralayan Sulejmanović ardından intihar etti.

INSTAGRAM CİNAYET VİDEOSUNU KALDIRDI

Yerel medya vücut geliştirme ve fitness eğitmeni Sulejmanović’in ünlü bir Bosnalı uyuşturucu çetesiyle bağlantılı olduğunu, daha önce şiddet ve uyuşturucu bağlantılı suçlardan sabıkası olduğunu ve iki yıl cezaevinde kaldığını yazdı.

Instagram, Nermin Sulejmanović eski eşini silahla öldürdüğü görüntüyü platformdan yaklaşık iki saat sonra kaldırırken yerel basın, Sulejmanović’in videoda “Hey millet, daha önce hiç görmediğiniz bir şey göreceksiniz – canlı bir cinayet. Bu bir katliam” dediğini aktardı. Video öncesinde şiddet gördüğü anlaşılan eski eş Nevzeta Hećimović daha sonra Nermin Sulejmanović tarafından başından vurularak öldürüldü. Sulejmanović’in videoda eski eşini çocuğunu kendisine göstermemekle ve polisle konuşmakla suçladığıda görüldü.

BABA OĞULU DA ÖLDÜRDÜ

Sulejmanović ardından polis tarafından kıstırılmadan önce kimlikleri Cengiz Önder ve Cengiz Denis olarak açıklanan baba oğulu da vurarak öldürdü. Bosna polisi ile girdiği çatışmada biri polis üç kişiyi de yaralayan saldırganın daha sonra intihar ettiği açıklandı. Bosna basını Sulejmanović’in cinayetlerden sonra bir kısa video daha çeken saldırganın “Bunlar ilk cinayetlerim değil. Fazla konuşmam” dediğini de yazdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Niksic, “Bugün Gradacac’da olanlar karşısında kelimelerim kifayetsiz kalıyor. Katil, sonunda intihar etti ama öldürdüğü kişilerin canı geri gelmeyecek” dedi.

Balkan Investigative Network’e göre, 2022’deki sekiz cinayetle birlikte, 3,2 milyon nüfusa sahip Bosna’da son 7 yılda 60’tan fazla kadın partnerleri tarafından öldürüldü. (DIŞ HABER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version