Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çanakkale’de orman yangını yerleşim yerlerine yaklaştı; 6 köy boşaltıldı

Çanakkale’de orman yangını yerleşim yerlerine yaklaştı; 6 köy boşaltıldı


Çanakkale merkeze bağlı Dörtyol köyü yakınlarında orman yangını çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına havadan ve karadan müdahaleye ediliyor. Çanakkale Valiliği, yangın bölgesine yakınlığı nedeniyle Kayadere köyünün ardından Ulupınar ve Belen köylerinin de boşaltılacağını duyurdu.

İlerleyen saatlerde boşaltılan köy sayısı 6’ya çıktı. Saat 21.20 sıralarında üç köyün de tahliye için hazırlandığı bilgisi geldi. Yangının 15 km’lik bir hatta etkili olduğu ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı kaydedildi. Bu arada ihtiyaten üniversitenin kampüsü de tamamen tahliye edildi.

Çanakkale’deki orman yangını malesef büyüyor. Gelen görüntüler tedirgin edici… #canakkale

Video: Tekin Uğurlu pic.twitter.com/kUFOmq6rG7

— Hava Forum (@HavaForum) August 22, 2023

Çanakkale’de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesinin ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Olay yerine jandarma ekipleri de geldi. Ekipler, rüzgârın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışma başlattı. Bazı hayvanların yangından etkilendiği bölgede, Kayadere köyü ve Damyeri mevkiinden yurttaşların tahliyesi için jandarma ekipleri gözetiminde çalışma yürütüldü. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, güvenli alanlara alındı.

Ekipler, rüzgârın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

CAN KAYBI VE YARALANAN YOK

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kayadere köyünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Aktaş, tedbir amacıyla köyü boşaltma kararı aldıklarını söyledi. Köyde yaşayanları il merkezindeki Terzioğlu Yurdu’nda misafir edileceklerini belirten Aktaş, civar köylerde şu anda tehlike görülmediğini, ancak rüzgârın etkili olduğunu bu nedenle önlem aldıklarını ifade etti.

Saatler 21.00’ı gösterdiğinde boşaltılan köy sayısı 6’ya çıktı. 3 köy de tahliye için hazırlandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version