Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çanakkale’de orman yangını: 9 köy boşaltıldı, karayolu sivil araç trafiğine kapatıldı

Çanakkale’de orman yangını: 9 köy boşaltıldı, karayolu sivil araç trafiğine kapatıldı


Çanakkale Damyeri mevkiinde dün saat 11.39’da çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları, ikinci günde de sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 9 köyde toplamda 337 hane ve bin 251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıcaeli Köyü yaşlı bakım evinde kalan 72  kişinin tahliye edilerek Terzioğlu KYK Yurdu’na yerleştirildiğini belirtti.

Çanakkale-Çan Karayolu’nun sivil araç trafiğine kapatıldığını duyuran Yerlikaya, Twitter hesabından paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Kayadere, Damyeri (Fevzi Çakmak Mahallesi), Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı, Aşağıokçular, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinden 1251 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Sarıcaeli köyü yaşlı bakımevinden 45 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirilmiştir. Tedbir amaçlı Çanakkale-Çan kara yolu sivil araç trafiğine kapatılmıştır. Çanakkale Boğazı tek taraflı deniz ulaşımına açılmıştır. Lütfen, orman yangınları ve bu bölgelerdeki yardım ihtiyacıyla ilgili olarak AFAD tarafından yapılan paylaşımlara itibar edelim.”

#Çanakkale’de meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Bölgeye; #AFAD, @OGMgovtr, @EmniyetGM, @jandarma, @tcsavunma, belediyeler ve özel idarelerden toplam;

❗️2.659 personel
❗️8 uçak
❗️26 helikopter
❗️240 arazöz
❗️ 71 su tankeri
❗️328 diğer…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 23, 2023

BAKAN YUMAKLI: 7 UÇAK VE 22 YANGIN HELİKOPTER İLE HAVADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yangının ikinci gününde sabah saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da, “Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiparane mücadelesi de aralıksız devam ediyor” diye konuştu.

METEOROLOJİ’DEN BÖLGE İÇİN ŞİDDETLİ RÜZGÂR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yangın bölgesi Çanakkale’yi de kapsayan Marmara ve Kuzey Ege’de rüzgâr uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Rüzgârın kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

AFAD: 2 BİN 659 PERSONEL, 8 UÇAK, 26 HELİKOPTER, 240 ARAZÖZ, 71 SU TANKERİYLE YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

AFAD’dan yapılan açıklamada ise Çanakkale’de dün çıkan orman yangınına müdahalenin aralıksız sürdüğü belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden toplam; 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 araç ve iş makinesi sevk edilmiştir.

Orman yangınında 81 vatandaşımız dumandan etkilenmiş olup, 72 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bölgedeki 9 köyde toplamda 337 hane – 1.251 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir.

Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlarımıza ve personele yemek ve içecek ikramı yapılmaktadır. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version