Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Can’a verilen cezaya tepki: Yasalara aykırı


ANKARA – Ankara 78’liler Girişimi, Özgür Gündem gazetesi ile dayanıştığı için Celalettin Can’a verilen cezaya tepki gösterdi. 

 

Ankara 78’liler Girişimi, Özgür Gündem gazetesi ile dayanıştığı gerekçesiyle 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. “Fikir, cezayla engellenemez, Celalettin Can suçsuzdur” pankartının asıldığı toplantıya, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, parti yöneticileri ve gazeteci-yazar Hüseyin Aykol da katıldı.

 

Toplantıda konuna Ankara 78’liler Girişimi Eş Sözcüsü Şükriye Ercan, verilen cezanın yasaya aykırı olduğunu belirterek, “Mevcut yasalara da uygun olmayan cezanın ağır sağlık sorunları yaşayan Celalettin Can nezdinde daha vahim sonuçlara yol açmaması için uygulamaya konulmaması, en azından denetimli serbestlik uygulamasından yararlandırılması vicdanen ve hukuken de doğru olacaktır. Talebimiz de bu yöndedir” dedi. 

 

‘İKİ BÜYÜK DAYANIŞMA’

 

Ardından konuşan gazeteci-yazar Aykol, şunları belirtti: “Bana göre, Türkiye tarihinde iki büyük dayanışma gördük. Birincisi bombalandığında ertesi gün gazetemizi çıkaracak şekilde bütün devrimci güçlerin sahiplenmesi. İkincisi de yüz kişinin, ceza alacağını bile bile bir günlük yayın yönetmenliğine katılmasıydı. Böyle güzel, büyük bir dayanışmaya, sivil örgütlenmeye katılmış Celalettin Can arkadaşı kutluyorum.’’

 

‘HALKLAR KAZANACAK’

 

Daha sonra konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili Çubuk, Özgür Basın’a yönelik baskılara değinerek, “Celalettin Can’a verilen ceza ve daha önce aynı kapsamda verilen cezaların hiçbiri meşru değildir. Bu günlerin sonunda kazananlar yine Türkiye halkları olacak. Cezaları verenlerin tarihte esamesi bile okunmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version